Βραβεία για τις εζα lager & εζα pilsener

Οι μπίρες της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, εζα ζ Fine Lager και εζα ζ Premium Pilsener, αναγνωρίστηκαν διεθνώς για την ανώτερη ποιότητα και γεύση τους από το Διεθνές Ινστιτούτο ανώτερης Γεύσης και Ποιότητας (iTQi) με έδρα τις Βρυξέλες. Μετά από μια διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας, όπου κάθε μέλος της Επιτροπής λαμβάνει υπόψη του κριτήρια όπως η οσμή, η όψη, η γεύση, η επίγευση, η υφή κ.λπ., κατέκτησαν τα πρώτα τους αστέρια «Ανώτερης Ποιότητας και Γεύσης”.

Το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του iTQi» είναι μία ιδιαίτερη σφραγίδα ποιότητας στη γεύση! Είναι η μόνη σφραγίδα ποιότητας στη γεύση που χορηγείται από διαμορφωτές γνώμης στο χώρο των τροφίμων και ποτών, οι οποίοι είναι μέλη σε μεγάλου κύρους λέσχες αρχιμαγείρων στην Ευρώπη, αλλά και μέλη της διεθνούς ένωσης σομελιέ. Το iTQi είναι μία αξιολόγηση με αστέρια, παρόμοια με τον οδηγό γαστρονομίας Michelin, που επιβραβεύει προϊόντα με βάση τα χαρακτηριστικά τους. Μόνο προϊόντα που λαμβάνουν ποσοστό βαθμολογίας πάνω από 70%, διακρίνονται με το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης» ενός, δύο ή τριών αστεριών.

Παράλληλα, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, επενδύει δυναμικά στην έρευνα και την καινοτομία με στόχο τη βελτιστοποίηση των προϊόντων της ειδικότερα και της πρωτογενούς παραγωγής γενικότερα. Έτσι, δημιούργησε τον Πειραματικό Αγρό EZA στην Αταλάντη, καλλιεργώντας δίστιχο βυνοποιήσιμο κριθάρι. Η ποικιλία αυτή θεωρείται ιδανική για τη ζυθοποίηση επειδή προσδίδει εκλεπτυσμένη ποιότητα στην μπίρα. Το δίστιχο κριθάρι μάλιστα επιλέχθηκε λόγω της συγκεκριμένης περιεκτικότητάς του σε εκχύλισμα και πρωτεΐνες. Παράλληλα, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης υπερήφανη ανακοινώνει πως το φθινόπωρο του 2017 θα ξεκινήσει πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας.