Παγκόσμια Ημέρα Υπευθυνότητας της Pernod Ricard

Για έβδομη συνεχή χρονιά οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, την 1η Ιουνίου (μια πολύ ιδιαίτερη ημερομηνία για όλους τους εργαζόμενους της Pernod Ricard παγκοσμίως, καθώς έχει εδραιωθεί ως η μέρα εθελοντικής συνεισφοράς) πήραν μέρος στις ενέργειες του προγράμματος «Responsib’All Day», υποστηρίζοντας δράσεις προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες. Για την 1η Ιουνίου 2017, το παγκόσμιο αποτύπωμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Pernod Ricard διαμορφώθηκε από περισσότερες από 100 πρωτοβουλίες σε 85 χώρες σε όλον τον πλανήτη.

Στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas συμμετείχαν σε κοινωνικές δράσεις, με επίκεντρο τα παιδιά, σε τρεις πόλεις: Αθήνα, Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, το οποίο εδώ και 160 χρόνια στηρίζει παιδιά, ηλικίας 6 έως 18 ετών, και ανέλαβαν την αναδιαμόρφωση επιλεγμένων χώρων του Ιδρύματος, αλλά και το μαγείρεμα του γεύματος των παιδιών. Στη Μυτιλήνη αναδιαμόρφωσαν χώρους και μαγείρεψαν για τη ΜΚΟ «Help» που ασχολείται με την ψυχολογική συμπαράσταση και την οικονομική ενίσχυση παιδιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Τέλος, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των εργαζομένων στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Συκεών, βοηθώντας τους σε δραστηριότητες, όπως είναι η ανακύκλωση και δημιουργώντας μαζί τους χειροτεχνίες, οι οποίες θα διατίθενται προς πώληση στο ευρύ κοινό.

O Cyril Claquin, Μanaging Director της Pernod Ricard Hellas δήλωσε σχετικά: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και για τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο του Προγράμματος “Responsib’All Day” της Pernod Ricard, όλοι οι εργαζόμενοι γίναμε πρεσβευτές πρώτης γραμμής των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει όμιλος στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας, οι οποίες εστιάζουν σε τέσσερις βασικούς τομείς: τη διάδοση του μηνύματος για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, τη δυνατότητα υλοποίησης πρωτοβουλιών από τους υπαλλήλους της εταιρείας, την προστασία του πλανήτη μας και την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. Με δράσεις σαν και αυτήν γίνεται πραγματικότητα το όραμα του ομίλου, “Créateurs de convivialité”, το οποίο προωθεί τη συνοχή των μελών των τοπικών κοινοτήτων».