Νέος World Class Bartender of the Year 2017

Στις 17 Μαΐου, το Παλαιό Χρηματιστήριο στην οδό Σοφοκλέους, γέμισε ζωντάνια, γεύσεις, premium ποτά και φιλοδοξίες από τους 12 φιναλίστ του ελληνικού τελικού του World Class. Την πρώτη μέρα του τελικού, οι φιναλίστ διαγωνίστηκαν σε τρεις δοκιμασίες κατά σειρά. Πρώτη δοκιμασία ήταν το «Walker Blender Room», μια κλασική δοκιμασία βασισμένη στο ουίσκι. Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να δείξουν την ικανότητά τους να διακρίνουν τις γεύσεις, αλλά και να επιδείξουν τις γνώσεις τους για τις διαδικασίες παραγωγής ουίσκι και για την τέχνη παραγωγής Great Blends όπως το Johnnie Walker. Έπειτα ακολούθησε η δοκιμασία «American Classics», μια δοκιμασία που τέσταρε την ταχύτητα των διαγωνιζόμενων και συνδύασε το κλασικό ποτό και μια twisted εκδοχή. Οι bartender μέσα σε 9 λεπτά έπρεπε να φτιάξουν οκτώ ποτά (ένα κλασικό cocktail και μια twisted εκδοχή του) βασισμένα σε 4 κατηγορίες spirits (2 ποτά για κάθε κατηγορία). Με το τέλος της πρώτης ημέρας του τελικού, τρεις ήταν οι bartender που ξεχώρισαν από τις τρεις πρώτες δοκιμασίες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη δεύτερη μέρα του τελικού και τη δοκιμασία «Pop up bars»: ο Πάνος Κανατσούλης από το The Clumsies, o Θάνος Ιωάννου και o Αλέξανδρος Στεπτσένκο από το Odori Vermuteria Di Atene.

Για το «Pop up bars», οι τρεις φιναλίστ είχαν στη διάθεσή τους λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο για να δημιουργήσουν το δικό τους micro pop-up bar μέσα στον χώρο του Παλαιού Χρηματιστηρίου, βασισμένο στο brand ποτού που κληρώθηκαν να εκπροσωπήσουν. Ο Αλέξανδρος Στεπτσένκο δημιούργησε το «Blue Sand», ένα μπαρ αφιερωμένο στη βότκα Ciroc και ο Θάνος Ιωάννου δημιούργησε το pop-up bar «Cellar’s door» με Johnnie Walker Gold Label Reserve. Ο Πάνος Κανατσούλης, θέλησε να ταξιδέψει τους επισκέπτες του στο Μεξικό, με το pop-up bar «Ηacienda Primavera» με βασικό spirit για τα cocktail του την τεκίλα Don Julio. Στον κατάλογο του bar πρωταγωνίστησαν η Tahona Horchata και το punch Veggie Frenzy.

Τον νικητή ανακοίνωσε ο Αλέξης Σιμωνίδης, ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2016, που παρέδωσε τη θέση του στον Πάνο Κανατσούλη από το The Clumsies!