Κυκλοφορεί ξανά η μπίρα ΜΑΜΟΣ

Η ιστορική μπίρα Μάμος επέστρεψε και, μάλιστα, στην πόλη της! Όπως ανακοίνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η μπίρα θα παράγεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στην Πάτρα, εξασφαλίζοντας την ποιότητα της αυθεντικής συνταγής. Το εγχείρημα αυτό, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σταθμό στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Πάτρας, παρουσίασαν από κοινού σε ειδική εκδήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Ζωούλλης Μηνά, μαζί με τον εκπρόσωπο της οικογενείας που δημιούργησε την μπόρα ΜΑΜΟΣ, κ. Παναγή Μάμο.

Η ιστορία της μπίρας ΜΑΜΟΣ ξεκινάει το 1876, όταν ο Λορέντζος Μάμος ίδρυσε το ζυθοποιείο του στην Πάτρα, για να ακολουθήσει μια πορεία 100 χρόνων γεμάτη βραβεία και διακρίσεις. Ο γιος του, Πέτρος Μάμος, ήταν ο πρώτος διπλωματούχος Έλληνας ζυθοποιός. Με τη φροντίδα, τη γνώση και το μεράκι του, έδωσε νέα πνοή στην ελληνική ζυθοποιία, με έμφαση στην ποιότητα και την καινοτομία. Εισήγαγε εξαιρετικές ποικιλίες βύνης, λυκίσκου και μαγιάς από τη Γερμανία και την Τσεχία και εξέλισσε τις παραδοσιακές συνταγές με δικές του τεχνικές. Η μπίρα ΜΑΜΟΣ ήταν το πρώτο ελληνικό προϊόν ζύθου το οποίο έλαβε διεθνή βραβεία: χρυσό βραβείο αγνότητας και γεύσης στη Διεθνή Έκθεση της Τεργέστης το 1898, Δίπλωμα Τιμής μετά Χρυσού Μεταλλίου στη Διεθνή Έκθεση Αθηνών. Μέσω της τεχνογνωσίας και του δικτύου διανομής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η Pils μπίρα ΜΑΜΟΣ, με 5% αλκοόλ, διατέθηκε αρχικά στην Πάτρα και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα κυκλοφορήσει και πανελλαδικά.

Tags from the story
,