Κρασιά με το άγγιγμα της αρκούδας

Πριν λίγες μέρες, ο αμπελουργός μας Παναγιώτης Γκαούτσος είχε μία «αναμενόμενη» συνάντηση στον αμπελώνα του Γινιέτς. Μια μεγάλη καφέ αρκούδα κυκλoφορούσε αμέριμνη, απολαμβάνοντας τη σκιά των δέντρων που βρίσκονται πλάι στα αμπέλια.

Ο Παναγιώτης πρόλαβε να την απαθανατίσει καθώς εκείνη απομακρυνόταν διακριτικά από τον αμπελώνα. Άλλωστε, πρέπει να περιμένει όλο το καλοκαίρι μέχρι να ωριμάσουν τα σταφύλια της ποικιλίας Traminer που είναι και τα αγαπημένα της!

Οι καφέ αρκούδες επισκέπτονται συχνά του αμπελώνες μας στο Μέτσοβο και πλέον έχουμε μάθει να συνυπάρχουμε αρμονικά. Εκείνες δοκιμάζουν πρώτες τα σταφύλια, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο τους την εκλεκτή τους γεύση.

 
Ursa Trail 2017

Το Κατώγι Αβέρωφ είχε τη χαρά να στηρίξει τους αγώνες «Ursa Trail» και “Στα Χνάρια της Αρκούδας» προσφέροντας το Pasta Party που πραγματοποιήθηκε τη βραδιά πριν τους αγώνες στην αυλή του οινοποιείου.

Ο σεφ του Κατώγι Αβέρωφ, Παναγιώτης Ναυρόζογλου σε συνεργασία με τo IEK Δέλτα Ιωαννίνων συντόνισε με μαεστρία την εκδήλωση προσφέροντας 1500 μερίδες ζυμαρικών, 600 μερίδες τραχανά και άφθονους λουκουμάδες με μέλι και σοκολάτα.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Melissa που προσέφερε τα ζυμαρικά και τις σάλτσες και τους οινολόγους μας Δημήτρη Ζιάννη και Πέτρο Κνεκνόπουλο για τις όμορφες φωτογραφίες τους.