Παγκόσμια Ημέρα Μπύρας!

Η Παγκόσμια Ημέρα Μπύρας εορτάζεται κάθε πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου.

Θεσπίστηκε το 2007 στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας από τον Jesse Avshalomov. Από την ίδρυσή της, έχει αυξηθεί από μια μικρή τοπική εκδήλωση στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια παγκόσμια γιορτή που εκτείνεται σε πάνω από 200 πόλεις, σε 80 χώρες και 6 ηπείρους. Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ημέρα Μπύρας έχει τρεις σκοπούς: Να συγκεντρωθούν οι φίλοι και να απολαύσουν “μπύρα”, να τιμήσουμε τους ανθρώπους της ζυθοποιίας και όλης της αλυσίδας έως και το σερβίρισμα της μπύρας και τρίτον για να ενώσει τον κόσμο κάτω από τη “σημαία” της, γιορτάζοντας άλα τα έθνη μαζί, την ίδια μέρα.

Οι εορτάζοντες καλούνται να δώσουν ο ένας στον άλλον το «δώρο της μπύρας» κερνώντας και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για τη ζυθοποιία, τους bartenders, και όλους τους ειδικούς μπύρας. Στο διεθνές πνεύμα αυτό, προτείνεται επίσης οι συμμετέχοντες να βγούν από εγχώριες-ντόπιες ζώνες ασφαλείας και να δοκιμάσουν μπύρες από άλλους πολιτισμούς.

Ξεκίνησε ως μια γιορτή στο τοπικό μπαρ των ιδρυτών, αλλά έκτοτε έχει επεκταθεί για να γίνει μια εκδήλωση παγκόσμια. Γιορτές και εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν Beer Tapping, άνοιγμα νέων σπάνιων βαρελιών, όλη την ημέρα happy hours, πτήσεις μπύρας (beer flights), και άλλα παιχνίδια όπως beer pong (ping pong με ποτήρια μπύρας σε σχηματισμό στο τραπέζι), pairings φαγητών και μπύρας και πολλά δώρα-αξεσουάρ μπύρας.

If you meet a time traveler from the Middle Ages, this is their beverage of choice. (internationalbeerday.com)

Stacey Lastoe/CNN

Αναμφισβήτητα και λόγω της πανδημίας, μια εικονική πρόποση ίσως και να αρκούσε…