Ηλίας Σκουλάς: Το εργαστήριο της γεύσης λέγεται… Food Mafia!

Frutella: Φρουτοσαλάτα με τροπικά φρούτα, χειροποίητο παγωτό γιαούρτι και σάλτσα τζίντζερ-ιβίσκου.

%: Το Food Mafia είναι το τρίτο επιχειρηματικό σου εγχείρημα, στα βόρεια προάστια της Αθήνας αυτήν τη φορά. Για ποιους λόγους επέλεξες τη συγκεκριμένη περιοχή;
Η.Σ.: Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού του Food Mafia, από την εποχή της Γλυφάδας ακόμα, ήταν από τα βόρεια προάστια για κάποιο λόγο και έτσι δεν το πολυσκεφθήκαμε. Είπαμε σαν ομάδα «πάμε» και τώρα μπαίνει κόσμος στο μαγαζί και μας λέει… «επιτέλους!».

%: Το μενού θα είναι σταθερό ή θα υπάρχουν και εκπλήξεις; 
Η.Σ.:Πάντα υπάρχουν εκπλήξεις στο μενού του Food Mafia και πάντα υπάρχουν πιάτα ημέρας – κυρίως ψαροφαγικά – που γίνονται με τα πιο φρέσκα υλικά που τσιμπάω από τις επισκέψεις μου στις διάφορες αγορές.

%: Υπάρχει συγκεκριμένη wine list για το μενού του καταστήματος;
Η.Σ.:Υπάρχει λίστα με σημαντικές ποικιλίες και ετικέτες από την Ελλάδα και τον κόσμο, όπως και υπάρχει και μια σημαντική λίστα με κοκτέιλ, την οποία επιμελείται ο εξαιρετικός Γιώργος Μαρκαδάκης και κάθε βράδυ περιμένω να τελειώσει το σέρβις για να μου φτιάξει κάτι καινούργιο!

%: Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο ως σεφ;
Η.Σ.: Το όνειρό μου – και γι’ αυτό είμαι στην μπίζνα με τέτοιο πάθος – είναι να επηρεάσω ακόμα περισσότερους μάγειρες και να ευχαριστήσω και να εκπαιδεύσω γαστρονομικά όσο περισσότερους πελάτες μπορέσω στην καριέρα μου. Η γεύση είναι κάτι που εξελίσσεται και πιστεύω ότι βάζω και εγώ το χεράκι μου σ’ αυτόν τον τομέα, μαζί με άλλους καλούς συναδέλφους, που βλέπουν κατ’ αυτόν τον τρόπο τη δουλειά μας… Να πάμε τον Έλληνα γαστρονομικά λίγο παραπέρα…

Η φωτογράφιση των πιάτων του Ηλία Σκουλά έγινε με τη συνοδεία ροζέ κρασιών από τις εταιρείες: Σεμέλη Οινοποιητική, Άγγελος Νούλας-Επιλεγμένοι Αμπελώνες, Γαία Οινοποιητική και το Οινοποιείο Monsieur Nicolas του Γ. Καραμήτρου.