Ηλίας Σκουλάς: Το εργαστήριο της γεύσης λέγεται… Food Mafia!

Πώς ανακατεύονται… όμορφα και συνδυάζονται υλικά από πάπια και black angus μέχρι καρπούζι και ανανά; Και με τι μοιάζει ο μεξικάνικος γύρος από το Γιουκατάν; Ο σεφ Ηλίας Σκουλάς είχε τις (πολλές) απορίες του, μαγείρεψε τις… απαντήσεις και –κυρίως- τις σερβίρει στο ολοκαίνουργιο Food Mafia! Οι επισκέπτες του θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πολλές γαστριμαργικές εκπλήξεις, καθώς, όπως μας λέει, «το Food Mafia είναι ένα εστιατόριο-lab, όπου δοκιμάζουμε συνεχώς καινούργια νόστιμα πράγματα…

Συνέντευξη στην Τάνια Μπαλαμπάνη

%Vol.Drinks: Ποιο είναι το concept του FoodMafia;
Ηλίας Σκουλάς: Το Food Mafia ήταν είναι και θα είναι το εναλλακτικό εστιατόριο της χώρας. Ένα εστιατόριο με κρεατοφαγικό προσανατολισμό, όπου ακόμα και πειραματικά έχουν σερβιριστεί όλες οι κοπές, γνωστές και άγνωστες, που μπορεί να προσφέρει ένα Premium Beef. Πολλά από τα κρεατοφαγικά μας πιάτα έχουν δώσει… δουλειά τόσο σε γνωστά κρεοπωλεία όσο και σε συναδέλφους Chef, αλλά και η εμμονή μου να ψήνω το κρέας ΜΟΝΟ σε κλειστού τύπου ξυλόφουρνο, δημιούργησαν μια τάση, με αποτέλεσμα να γεμίσουν όλα τα γνωστά εστιατόρια με φούρνους τύπου Josper…
Αυτός που έχω στην κουζίνα είναι ο πρώτος που μπήκε ποτέ σε ελληνικό εστιατόριο, ένας αυθεντικός Josper του 2005. Από κει και πέρα, τα extra premium burgers με χειροποίητο ψωμί από πατάτα που φτιάχνουμε οι ίδιοι, με κιμά από κομμάτια black angus που τα διαλέγω ο ίδιος και τον κόβω στο μαγαζί, τα bao, αυτά τα πουπουλένια ψωμάκια που ψήνονται στον ατμό και έγιναν μια πολύ διαδεδομένη μόδα, από εμάς ξεκίνησαν, εμείς τα πρωτοφτιάξαμε και τώρα τα γεμίζουμε με εξαιρετικά δημιουργικές επιλογές.