Η Άμβυξ γιορτάζει τα 100

Η Άμβυξ Α.Ε., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία εισαγωγής και διανομής αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Η ιστορία της Άμβυξ αρχίζει το 1917, όταν ο Αλβέρτος Ρεβάχ, μαζί με δύο άλλους συνεργάτες, ιδρύουν μία μικρή εμπορική – εισαγωγική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, την τότε πρωτεύουσα του εμπορίου της Ελλάδας. Εισάγουν και εμπορεύονται διάφορα προϊόντα διατροφής, καθώς και ποτά και κρασιά από όλη την Ευρώπη. Ένα αιώνα μετά, η Άμβυξ συνεργάζεται πλέον με 20 οίκους που αντιπροσωπεύουν, παγκοσμίως, ετήσιο τζίρο πάνω από 80 δισ. και διαχειρίζεται 70 και πλέον κορυφαία διεθνή και ελληνικά brands αλκοολούχων ποτών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Άμβυξ, Ισίδωρος Ρεβάχ.

Να σημειωθεί ότι, ακόμα και εν μέσω της της βαθιάς οικονομικής ύφεσης, από το 2012 έως το 2016, η Άμβυξ σημείωσε 60% αύξηση στον κύκλο των εργασιών της και διπλασίασε το μερίδιο αγοράς της, σε αντίθεση με την πτωτική πορεία του κλάδου. Παράλληλα, η εταιρεία αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 20%, επιβεβαιώνοντας την ανοδική της πορεία. Το 2016 αποδείχθηκε μια εξίσου δυναμική χρονιά, καθώς η Άμβυξ κατέγραψε ανάπτυξη τζίρου 40%, συμπεριλαμβάνοντας και την προσθήκη των προϊόντων της Bacardi στο χαρτοφυλάκιο της. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν νέα τμήματα και δομές, καθώς και νέες θέσεις εργασίας.
Με ένα ευρύ δίκτυο διανομής, που αποτελείται από 700 χονδρεμπόρους και περίπου 5.000 συνεργαζόμενα σημεία τελικής πώλησης, η Άμβυξ αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους πιο σημαντικούς και αξιόπιστους συνεργάτες της αγοράς. Στο χαρτοφυλάκιό της ξεχωρίζουν τα Moët & Chandon (No1 σαμπάνια με μερίδιο αγοράς +60%), Dom Perignon (απόλυτος ηγέτης στις super premium σαμπάνιες), Grant’s (No2 whisky στην κατηγορία off trade), Hendrick’s (No1 super premium gin), Sailor Jerry (No1 spiced rum), Glenfiddich (No2 premium malt), Bacardi (No1 rum), Stella Artois (No3 μπίρα εισαγωγής), Grey Goose (No2 super premium vodka), Bombay Sapphire (No2 premium gin), Serkova (ηγέτης στην κατηγορία off trade με μερίδιο αγοράς +40%), Κτήμα Άλφα (τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα premium ελληνικά κρασιά) και Martini (No1 Vermouth).