Εξαφανισμένα σταφύλια και αόρατοι διαρρήκτες.

Ο Μισέλ Ρoμπέρ, ιδιοκτήτης του οινοποιείου Coteau Rougemont στο Κεμπέκ, περίμενε την τελευταία συγκομιδή του σταφυλιού Vidal Blanc, όταν οι εργάτες του χτύπησαν τον συναγερμό. Μόλις έφτασε, ο Ρομπέρ βρήκε το προστατευτικό δίχτυ των αμπέλων ανυψωμένο και άδειες μαύρες σακούλες σκουπιδιών στο έδαφος. Περίπου μισός τόνος σταφυλιών, που ισοδυναμεί με περισσότερα από 25 κιβώτια κρασιού, είχε εξαφανιστεί. “Υποψιαζόμαστε ότι ήρθαν μέσω του οπωρώνα στο πίσω μέρος, καθώς αυτό το αγροτεμάχιο δεν είναι ορατό από τον δρόμο, οπότε οι κλέφτες ήξεραν ότι ήταν εκεί και σίγουρα πρόκειται για περισσότερα άτομα του ενός”, είπε ο ίδιος.

Coteau Rougemont / winespectator.com

Το υπόλοιπο της ετήσιας παραγωγής του Coteau Rougemont Vidal Réserve είναι στον δρόμο για την εμφιάλωση. Η κλοπή σε ζημιά ίσως δεν αποτελεί ολική καταστροφή, αλλά αντικατοπτρίζει μια πραγματικότητα. Αυτήν της απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης του όμορφου αμπελώνα και τοπίου, που ταράσσεται ανά πάσα στιγμή από απρόοπτα γεγονότα, που έχουν και “κινηματογραφική” απόχρωση.

Vidal Blanc / wikipedia

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ένα “Ριφιφί” βγαλμένο από φιλμ νουάρ του γαλλικού σινεμά, της έβδομης τέχνης που δεξιοτεχνικά “κλέβει” την πραγματικότητα, ενέπνευσε μάλλον τους ληστές καταστήματος κρασιών στο Νότινγχαμ της Αγγλίας.


Photo by Bruno Cantuária – Pexels

Τρείς διαρρήξεις έχουν γίνει στην συγκεκριμένη κάβα, και έχει κλαπεί συνολικά απόθεμα αξίας άνω των 70.000 δολαρίων. Σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας του Νότινγχαμ, οι κλοπές διαπράχθηκαν από μια γειτονική ιδιοκτησία, μέσω μιας τρύπας στον τοίχο του κελαριού του καταστήματος. Ένας 39χρονος άνδρας συνελήφθη για τα εγκλήματα, το τελευταίο από τα οποία έλαβε χώρα στις 23 Οκτωβρίου. “Είναι σημαντικό για εμάς να προστατεύουμε τις επιχειρήσεις αυτήν την δύσκολη στιγμή για τους επιχειρηματίες. Είναι επίσης σαφές ότι για αυτό το μεγάλο χτύπημα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη”, είπε ο Ντετέκιβ Σιν Ντέιβισον.

Photo by 王將將 – Pexels
Αρκάδιος Ρακόπουλος
πηγή:winespectator.com