Ελληνικά κρασιά στην Κίνα

Image by panayota from Pixabay

Περισσότεροι από 100 εισαγωγείς κρασιού, επαγγελματίες γευσιγνώστες οίνου που ειδικεύονται στην οινοποίηση υψηλής ποιότητας, καθώς και δημοσιογράφοι, συμμετείχαν στις 9 Νοεμβρίου σε μια διαφημιστική εκδήλωση για το ελληνικό κρασί στην κινεζική αγορά, που διοργάνωσε η Enterprise Greece σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σαγκάη και ο όμιλος Hellas House στη Σαγκάη.

he-lihuo – unsplash

Σύμφωνα με δήλωση του Προξενείου, οι συμμετέχοντες υποδέχτηκαν τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σαγκάη, κ. Βασίλειο Κονιάκο, ο οποίος τόνισε ότι είναι το πρώτο γεγονός αυτού του πεδίου που λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Σαγκάης, με στόχο την προώθηση της ελληνικής οινοποίησης, με εκπαίδευση κινέζων δοκιμαστών κρασιού για την ιστορία και τα χαρακτηριστικά γεύσης των ελληνικών κρασιών.

Image by Reinaldo Calcano from Pixabay

«Η εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων για τα ελληνικά κρασιά θα συμβάλλει, με τη σειρά της, στην καλύτερη εξοικείωση των Κινέζων καταναλωτών με το ελληνικό κρασί», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνιάκος. Ακολούθησε μια δίωρη διάλεξη για το ελληνικό κρασί υπό τον τίτλο «Ελληνικά κρασιά διαχρονικής ποιότητας» από τον κορυφαίο γευσιγνώστη της Κίνας, κ. Zhao Fengyi (Master of Wine), ο οποίος παρουσίασε μια σειρά από επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, αναφέροντας τα ιστορικά δεδομένα κάθε ποικιλίας, τις ιδιαίτερες γεωγραφικές και γεωλογικές συνθήκες καλλιέργειας ελληνικών αμπέλων, επισημαίνοντας πόσο καλά συνδυάζονται με διαφορετικά πιάτα.

tian-zhang – unsplash

Μετά την διάλεξη, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια σειρά από διαφορετικές ελληνικές ποικιλίες, οι οποίες διατίθενται σήμερα στην κινεζική αγορά, καθώς και νέες που σύντομα θα εισαχθούν, οι οποίες παρουσιάστηκαν από εισαγωγείς ελληνικών κρασιών στην Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕ