Avit. Το Vegan Cafe της Γλυφάδας

Bρεθήκαμε στο Avit, το Vegan Cafe στην οδό Μαραγκού 19 στη Γλυφάδα, εκεί όπου υπάρχουν χαραγμένες όλες οι δεκαετίες της λατρεμένης μας/μου(βέρος Γλυφαδιώτης βλέπετε) πόλης. Από τη δεκαετία του 70 και τα Αμέρικαν μπαρ της περιοχής, ως το μετέπειτα γκλαμ, καλοκαιρινό, μεσογειακό, λαϊκοχλιδάτο πυρήνα του SouthCoast. Λίγο αργότερα ήρθε και η εμπορική κατάκλυση με τις πρώτες κυλιόμενες σκάλες και όλα τα συνεπακόλουθα… Γρήγορο fast-forward (περνάνε από μποροστά μας με μουσική βίντεο κλιπ, ζωές, χαρές, γέλια, αναμνήσεις, νοσταλγίες…)

Σήμερα λοιπόν βλέπουμε νέους τρόπους έκφρασης, νέες απόψεις και τάσεις να ενσωματώνονται στον πολύπλευρο αυτόν χαρακτήρα της περιοχής. Και θαυμάζω το νέο, το δυνατό, αυτό που έχει ταυτότητα. Και το Avit τα έχει όλα αυτά και έρχεται για να μετατρέψει ένα παλιό χασάπικο σε Vegan Cafe. Πόσο συμβολικό…!

Η Αυγή μας φιλοξένησε στο Avit και μας μίλησε για την πολυτάξιδη πορεία της, που μαζί με τον Σιμόν τους έφερε να είναι συνιδιοκτήτες στη Γλυφάδα.

Avit από το “Have it”, που στο Ανατολικό Λονδίνο το λένε όταν κάποιος περνάει τέλεια σε μια εκδήλωση, με τους δικούς του ανθρώπους, ή όταν γιορτάζεται μια νίκη ή ένα μικρό κατόρθωμα. Εκφράζει γενικότερα τη μεγάλη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση.

«Μαζί με τον Σιμόν έχουμε ταξιδέξει και εργαστεί σε πολλές χώρες εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως Ολλανδία, Αγγλία, Ταϋλάνδη, Λάος, Βιετνάμ και αναφέρομαι συγκεκριμένα στον χώρο της εστίασης. Από όλα αυτά τα ταξίδια, στάσεις και σταθμούς της γης, ανάμεσα στις κουλτούρες και την φιλοσοφία τους, κρατήσαμε μέσα μας το απόσταγμα των σκέψεων και των ιδεών. Ήταν όνειρο χρόνων και πολύ συνειδητά δημιουργήσαμε το Avit, όπου μοιραζόμαστε την κοινή αγάπη και την vegan φιλοσοφία και με το προσωπικό μας που έχει την εκπαίδευση και τον επαγγελματισμό που θέλουμε, αλλά και με τον κόσμο που έρχεται ώς πελάτης και είναι ο τελικός αποδέκτης των προϊόντων μας».

Η Αυγή μας μίλησε για την σημασία του να είναι Vegan Certified τα προϊόντα που προσφέρονται, κάτι που αφορά σε όλη την αλυσίδα παρασκευής, από τη φάρμα στο τραπέζι.

Στο Avit μπορείτε να δοκιμάσετε πολύ ενδιαφέροντα και νόστιμα πιάτα, σούπες ημέρας και σαλάτες, μπέργκερ από γίγαντες με σπιτικό τυρί από κάσιους, μπέργκερ με σνίτσελ από τόφου, τριπλομαγειρεμένες πατάτες με ιδιαίτερες σως όπως την κέτσαπ από πατζάρι και την μαγιονέζα με αβοκάντο και λεμόνι. Τα ψωμιά, όλα χειροποίητα by Avit, όπως και τα γλυκά σε vegan συνδυασμούς υλικών που σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε.

Στο Avit μπορείτε να πιείτε από vegan καφέ, σοκολάτα, τσάι, home made soft drinks και smoothies, μέχρι επιλεγμένες ετικέτες μπύρας και κρασιού. Να σημειώσουμε πως το κρασί που χρησιμοποιείται στην κουζίνα είναι επίσης vegan.

Ένα πολύ γευστικό και vegan αντιπροσωπευτικό ποτό είναι η Kombucha, ένα μακροβιωτικό τσάι, προϊόν ζύμωσης σε συνδυασμό με γεύσεις όπως πεπόνι, μήλο, πορτοκάλι και άλλα εποχιακά φρούτα!

Η Αυγή μας είπε πως ο κόσμος που έρχεται στο Avit είναι όλων των προτιμήσεων, από τους vegan μέχρι όσων θέλουν απλά μια vegan επιλογή για την ημέρα τους.

«Ζούμε σε μια εποχή που το να γωρίζεις ακριβώς τί υπάρχει μέσα στο ποτήρι ή το πιάτο σου είναι πολύ σημαντικό και αυτό συμβάλλει στη δημοφιλία της vegan φιλοσοφίας, βλέποντας πως την πλησιάζουν και να την αγαπούν όλο και περισσότεροι».

Του Αρκάδιου Ρακόπουλου