“Avaline” από την Cameron Diaz και Katherine Power: Μια ετικέτα «καθαρού» κρασιού

Οι συνιδρύτριες Cameron Diaz και Katherine Power είναι σε “αποστολή” να βελτιώσουν το επίπεδο του τί υπάρχει στο ποτήρι μας.

Η παγκοσμίου φήμης ηθοποιός και συγγραφέας για θέματα γύρω από την ευεξία Cameron Diaz, μαζί με την επιτυχημένη επιχειρηματία μόδας Katherine Power, παρουσίασαν αυτό το καλοκαίρι το Avaline, ένα νέο, “καθαρό” κρασί. Πρόκειται για ένα κρασί vegan friendly, φτιαγμένο από βιολογικά σταφύλια, χωρίς περιττά πρόσθετα όπως σάκχαρα, χρώματα και συμπυκνώματα. Με την κυκλοφορία του Avaline, οι συνιδρύτριες στοχεύουν να φέρουν ένα νέο πρότυπο διαφάνειας στη βιομηχανία οίνου.

photo credits: https://drinkavaline.com/

Όπως πολλές καλές ιστορίες, έτσι και η συγκεκριμένη ξεκινά με μερικά ποτήρια κρασί μεταξύ φίλων… Ένα όμορφο απόγευμα στην πίσω αυλή, καθώς το κρασί άρχισε να ρέει, έτσι άρχισε και η συνομιλία. Το ταξίδι τους για να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους γύρω από την καθαρότητα του οίνου ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2018, όταν “βυθίστηκαν” στον κόσμο του κρασιού, αναζητώντας να μάθουν ό’τι μπορούσαν για τη βιομηχανία, από τη γεωργία έως την οινοποίηση, τη διανομή και το λιανικό εμπόριο. Η Diaz μοιράζεται: «Μου άρεσε το κρασί ανέκαθεν και δεν το αμφισβήτησα ποτέ. Θεωρούσα πάντα ότι είναι η πιο υπεύθυνη επιλογή αλκοόλ εφόσον φτιάχνεται από ζυμωμένα σταφύλια! Αλλά δεν είχα ιδέα για την υπόλοιπη διαδικασία. Στις πρώτες συνομιλίες που είχαμε με την Katherine για την παραγωγή ενός “καθαρότερου” κρασιού αναρωτιόμουν, τι θα προσθέταμε σε αυτό. Σύντομα συνειδητοποίησα ότι δεν πρόκειται για αυτό που προσθέτεις, αλλά για αυτό που δεν προσθέτεις. Μάθαμε ότι η πλειοψηφία κρασιών δεν είναι από βιολογικά σταφύλια και ότι μπορεί να χρησιμοποιούνται πάνω από 70 πρόσθετα. Ο τρόπος που σκεφτόμασταν ολοένα και άλλαζε. Στην αγορά, σε κάβες, καταστήματα, ξενοδοχεία ή εστιατόρια, όταν ζητούσαμε καθαρά ή βιολογικά κρασιά το μόνο που εισπράτταμε ήταν “αμηχανία”. Ένας από τους κύριους στόχους μας λοπόν έγινε να αυξήσουμε την διάδοση του καθαρού κρασιού, καθιστώντας το διαθέσιμο εκεί που ο καταναλωτής ήδη ψωνίζει».

photo credits: https://drinkavaline.com/

Power και Diaz ήξεραν το στυλ του κρασιού που και οι δύο απολάμβαναν και ήθελαν να φτιάξουν ένα τραγανό, καθαρό ροζέ και ένα μεταλλικό ξηρό λευκό. Μετά από εκτεταμένη έρευνα, εντόπισαν οινοποιούς στη Γαλλία και την Ισπανία με ιδιόκτητους αμπελώνες που θα μπορούσαν να παράγουν αυτά τα κρασιά στην κλίμακα που απαιτούνταν για να επιτύχει το Avaline στην αποστολή του, προωθώντας ένα νέο βιομηχανικό πρότυπο και καθιστώντας το καθαρό κρασί προσιτό σε όλους. Τα βιολογικά σταφύλια είναι το θεμέλιο του νόστιμου, καθαρού κρασιού και τα σταφύλια καλλιεργούνται με χαμηλή έως καθόλου άρδευση σε πιστοποιημένους οργανικούς αμπελώνες, διασφαλίζοντας ότι δεν χρησιμοποιούνται σκληρές χημικές ουσίες και φυτοφάρμακα. Στη συνέχεια, κατά την παραγωγή του Avaline, οι οινοποιοί χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν λιγότερα συστατικά. Με την ανάδειξη του προτύπου για το τί υπάρχει σε ένα μπουκάλι, με το Avaline στοχεύουν στο να ανεβάσουν τον πήχη διαφάνειας για το κρασί στη βιομηχανία. Αυτό ξεκινά από την ετικέτα, η οποία επικοινωνεί με σαφήνεια για το τι υπάρχει στο περιεχόμενο. Στην ιστοσελίδα https://drinkavaline.com/ παρέχονται ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία οινοποίησης.

photo credits: https://drinkavaline.com/

«Με την Κάμερον περάσαμε δύο χρόνια για να αναπτύξουμε, να δοκιμάσουμε και να τελειοποιήσουμε το Avaline και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε τον κόσμο στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα. Θεωρούμε επίσης ότι έχει γίνει πιο ζωτικό από ποτέ να βρούμε χαρά σε μικρές, καθημερινές στιγμές», λέει η Power. «Το Avaline δημιουργήθηκε για εκείνες ακριβώς τις στιγμές, όταν μαγειρεύουμε ένα δείπνο, ή όταν χαλαρώνουμε στο τέλος της ημέρας πλησιάζοντας τους αγαπημένους μας, με ηρεμία και θετικότητα», προσθέτει.

photo credits: https://drinkavaline.com/

● Το Avaline White είναι ένα ξηρό κρασί με τραγανό, φρέσκο ​​φινίρισμα και προέρχεται από την Ισπανία. Συνδυάζεται τέλεια με φρέσκα κομμένα λουλούδια στο τραπέζι και το αγαπημένο σας γεύμα.

● Το Avaline Rosé προσφέρει ελαφριά και φρέσκια αίσθηση στο στόμα με νότες πεπονιού και ξύσματος λεμονιού και προέρχεται από τη Γαλλία. Συνδυάζεται καλά με τη ζεστασιά του ήλιου και τη συντροφιά του καλύτερου φίλου σας.

photo credits: https://drinkavaline.com/

“With Avaline, there’s no need to question what’s inside the bottle. When we know what’s in our glass, we can let the wine work its undeniable magic… transforming meals, sparking love, and bringing us closer to those we care about. Pour with confidence, enjoy, repeat.”

photo credits: https://drinkavaline.com/

 

 

Αρκάδιος Ρακόπουλος – πηγή: drinkavaline