Αθανάσιος Συριανός: «Δημιουργούμε και πρωτοπορούμε»

Με σχεδόν 30 χρόνια ιστορίας πίσω της, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης δείχνει έτοιμη για το μεγάλο άλμα: φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα, νέα προϊόντα, αυξανόμενο μερίδιο στην ελληνική αγορά, άνοιγμα στις διεθνείς αγορές. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αθανάσιος Συριανός, μιλά για τα «πώς» και τα «γιατί» στην επόμενη μέρα της ΕΖΑ.

Συνέντευξη στον Χρήστο Ζαρίφη

«Μετά χαράς σας λέω ότι εμείς, οι άνθρωποι της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, εργαζόμενοι, στελέχη και μέτοχοι πιστεύουμε ότι “τα πράγματα στην μπίρα δεν είναι καθόλου όπως πρέπει” και διακρίνουμε παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση μια πραγματική ευκαιρία για ελληνική δημιουργία και ελληνική πρωτοπορία»: με τις πρώτες του λέξεις ο κ. Αθανάσιος Συριανός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ), δείχνει το πνεύμα που διακατέχει πλέον την εταιρεία. Και, όπως μας λέει, αυτή η στάση προκύπτει επειδή οι άνθρωποι της ΕΖΑ πιστεύουν ότι μόνο με την ελληνική επιχειρηματικότητα ενισχύεται η εγχώρια παραγωγή και προωθούνται οι ελληνικές εξαγωγές στο εξωτερικό, σε αντίθεση με την πολυεθνική επιχειρηματικότητα, με αποτέλεσμα την πραγματική ανάπτυξη. «Πιστεύουμε επίσης στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και του κλάδου της μπίρας με την εδραίωση των ελληνικών σημάτων και προϊόντων ανώτερης ποιότητας, από ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεις, που ικανοποιούν τον σύγχρονο καταναλωτή», τονίζει ο κ. Συριανός.

Όπως αναφέρει, το 2016 η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, η μόνη από τις μεγάλες ελληνική ζυθοποιία, αναδείχθηκε εθνικός πρωταθλητής, έγινε πιο ανταγωνιστική, πιο δυνατή, πιο αγαπητή. Η εταιρεία επανήλθε σε κερδοφορία, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν σημαντικά, ξεπερνώντας σε τζίρο τα 27,5 εκατ. ευρώ, και αναδείχθηκε στη μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική ζυθοποιία. «Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, μέσω της δράσης της στον τομέα της μπίρας, αφήνει σίγουρα ένα θετικό αποτύπωμα στον κλάδο. Έναν κλάδο που χαρακτηρίζεται επί σειράς ετών από ένα ολιγοπωλιακό καθεστώς λειτουργίας», δηλώνει εμφατικά ο κ. Συριανός.