«Αλκοόλ: Υπεύθυνη κατανάλωση από το Α ως το Ω»

Ο κ. Ισίδωρος Ρεβάχ, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π.).

Σε μια απαιτητική συγκυρία για τον κλάδο των αλκοολούχων ποτών, το περιοδικό «%Vol.Drinks» διοργάνωσε στις 27/3/2018, στο ξενοδοχείο «Holiday Inn», εσπερίδα με θέμα «Αλκοόλ: Υπεύθυνη κατανάλωση από το Α ως το Ω». Στο επίκεντρο της εσπερίδας βρέθηκε η κατάσταση στην αγορά αλκοολούχων ποτών σήμερα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς και οι δράσεις των αρχών και των εταιρειών του κλάδου με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας της αγοράς.

Χαιρετισμό στην έναρξη της εσπερίδας απηύθυνε ο κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., ο οποίος καλωσόρισε την πρωτοβουλία, ενώ παρέθεσε στοιχεία για την κατάσταση της αγοράς αλκοολούχων στην Ελλάδα και εστίασε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, όπως και στις επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία και στα δημόσια οικονομικά. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις τελευταίες προτάσεις του ΙΟΒΕ για την ανάταξη του κλάδου και κάλεσε τις εταιρείες και τον τύπο να αναδείξουν τα προβλήματα στη διάσταση που αυτή τη στιγμή υπάρχουν και να καταστήσουν την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ ως αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας που συνολικά πρέπει να διέπει όλους ως φιλοσοφία. Αναγνώστηκε χαιρετισμός του κ. Βασίλη Κορκίδη, Προέδρου Δ.Σ. του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), ο οποίος τόνισε τη σημαντική συνεισφορά του κλάδου των αλκοολούχων στην ελληνική οικονομία, αλλά και στα προβλήματα της συρρίκνωσής του λόγω της κρίσης και του λαθρεμπορίου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του ΕΒΕΠ κατά των παράνομων προϊόντων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο κ. Ισίδωρος Ρεβάχ, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕνΕΑΠ), παρουσίασε τη θέση της Ένωσης στην ελληνική αγορά. Όπως ανέφερε, ο κλάδος έχει υποστεί βαρύτατη φορολόγηση, η οποία έχει υπονομεύσει την αναπτυξιακή του προοπτική και παράλληλα έχει ενισχύσει το λαθρεμπόριο. Παρά ταύτα, σημείωσε, ο κλάδος έχει παραμείνει ανθεκτικός και λειτουργεί ως κινητήρια δύναμη για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Όμως, τόνισε, στην παρούσα συγκυρία επιβάλλεται να παρουσιάζονται δομημένες προτάσεις, λύσεις και πρωτοβουλίες με στόχο τη διασφάλιση ενός υγιούς και χωρίς εμπόδια μέλλον για τον κλάδο. Τέλος, ο κ. Χαράλαμπος Σιαφλάς, ιδιοκτήτης της εταιρείας Β2Β Εκδόσεις, έδωσε το στίγμα της εκδήλωσης και παρουσίασε το αναλυτικό προφίλ του %Vol.Drinks, αλλά και των επόμενων πρωτοβουλιών που θα αναλάβει το μέσο για τη δημιουργική ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο των αλκοολούχων ποτών.