56 Isles Aegean Wit: Μία από τις 6 καλύτερες μπίρες στον κόσμο

Την υψηλότερη διάκριση στον διεθνώς καταξιωμένο βρετανικό θεσμό Great Taste Awards κατέκτησε η 56 Isles Aegean Wit της Μικροζυθοποιίας Πάρου, με τρία αστέρια.  Πρόκειται για μια μπίρα με μοναδική ταυτότητα: Αυθεντικές ρίζες στην κλασική πλούσια βελγική Wit, ιδανικά εναρμονισμένες με την παραδοσιακή Παριανή ψυχή και με βασικό συστατικό το περίφημο τοπικό κριθάρι, που ενσωματώνει άψογα τα υπέροχα αρώματα των εσπεριδοειδών και των μπαχαρικών του νησιού.
Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η ξανθιά απαλή 56 Isles Pilsner, η οποία στον περσινό διαγωνισμό κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που έλαβε ποτέ ελληνική μπίρα στα συγκεκριμένα βραβεία, στον φετινό διαγωνισμό απέσπασε δυο αστέρια, ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη 56 Isles session IPA, ένα αστέρι!

Όσο για την υπογραφή σ’ αυτήν την επαναλαμβανόμενη «συλλογή αστεριών», ανήκει σε δυο ανθρώπους, που αντιπροσωπεύουν την καλύτερη εκδοχή επιχειρηματικότητας της νέας γενιάς: Τον Μαρίνο Αλεξάνδρου και τον Νικόλα Παυλάκη. Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν στο Λονδίνο και το 2014 δημιούργησαν τη Μικροζυθοποιίας Πάρου, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών στις Κυκλάδες, στον τομέα της μεταποίησης. Έχοντας ξεκινήσει με μια σχετικά μικρή παραγωγή, σήμερα προγραμματίζει και νέες επενδύσεις για να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Η απόφασή μας να επενδύσουμε στην Ελλάδα δεν είχε υπερβολικό συναίσθημα και, πάντως, καθόλου “φολκλόρ”», λέει ο συνιδρυτής Μαρίνος Αλεξάνδρου, που ζει μόνιμα στο Λονδίνο και διαθέτει πλέον αρκετή εμπειρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, ώστε να επιχειρεί με επιτυχία σε διάφορους κλάδους της οικονομίας. «Πιστέψαμε εξαρχής στην αναπτυσσόμενη δυναμική της ελληνικής μικροζυθοποιίας και οργανώσαμε με γνώση και προσοχή ένα μακρόπνοο επιχειρηματικό σχέδιο, με τον Νικόλα στο τιμόνι του δημιουργικού και της παραγωγής και με εμένα αφοσιωμένο στο επιχειρησιακό κομμάτι και στη διαρκή διάνοιξη νέων προοπτικών».

«Θέσαμε τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που διέπουν και τις δικές μας γευστικές επιλογές», τονίζει ο Νικόλας Παυλάκης, ο οποίος ζει μόνιμα στην Πάρο. «Βάλαμε στις μπίρες μας καρδιά από την Πάρο, αναγνωρισμένη από την αρχαιότητα ως πατρίδα του πιο εκλεκτού κριθαριού και στόχο, τους γευσιγνώστες όλου του κόσμου, που ξέρουν ότι η υπεροχή δεν κρίνεται από την ετικέτα αλλά από την αυθεντικότητα και την ουσία».