ΤΡΥΓΟΣ 2019

Κάθε χρόνο αρκετοί Έλληνες παραγωγοί φροντίζουν να ενημερώνουν το οινικό κοινό με το δελτίο τρύγου της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου. Σε αυτό περιγράφεται η πορεία των αμπελιών και των σταφυλιών μέχρι και την περίοδο του τρύγου, με σκοπό να προϊδεάσουν το κοινό για την ποιότητα των κρασιών που θα παραχθούν.
Ο Ηλίας Ρουσσάκης, Γεωπόνος και Οινολόγος στο οινοποιείο Vassaltis στη Σαντορίνη, θεωρεί ότι η φετινή χρονιά μπορεί να ευνόησε σχετικά τους αμελείς αλλά σε κάθε περίπτωση απαιτήθηκε η ανθρώπινη παρέμβαση για να καταπολεμηθούν ασθένειες που εμφανίστηκαν νωρίς την άνοιξη. Από αυτές κρίθηκε το τελικό αποτέλεσμα για να πάρει κανείς σταφύλια με συμπύκνωση και αρώματα στα λευκά και με έντονα χρώματα και ώριμες τανίνες στα κόκκινα κρασιά.
Στην Κρήτη, ο Ζαχαρίας Διαμαντάκης θεωρεί ότι η φετινή χρονιά για την περιοχή του Ηρακλείου ευνόησε περισσότερο τις λευκές ποικιλίες που ξεχωρίζουν για το πλούσιο σώμα και τη δομή τους και όχι τόσο τις έντονα αρωματικές. Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Αντώνης Ντουράκης για τα Χανιά. Αντίστοιχη άποψη εξέφρασαν οι Ηλίας Ρουσσάκης για τη Σαντορίνη, Ανδρέας Γκίκας για την Αττική και Κωστής Δαλαμάρας για τη Νάουσα.
Το κρασί είναι ένα εξελισσόμενο αγαθό που μεταβάλλεται κάθε μέρα στη δεξαμενή, το βαρέλι, τη φιάλη, ακόμα και το ποτήρι, διαθέτοντας τη μοναδική ικανότητα να εκπλήσσει, να συναρπάζει αλλά και να απογοητεύει, σαν κάθε τι ζωντανό.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email