Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στις εκθέσεις Οινόραμα 2019

Από 2 έως και 4 Μαρτίου, στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Τα εκλεκτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου θα δώσουν δυναμικό παρόν σε δύο εκθέσεις, από 2 έως και 4 Μαρτίου:

 

  • Στην έκθεση Οινόραμα, στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα (stand Νο 73, Μπλε αίθουσα)
  • Στη Detrop Oenos 2019 στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη (stand C6)

Στο Οινόραμα 2019, τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο, στη μπλε αίθουσα και το stand Νο 73, (10:00 – 19:00) μπορεί ο καθένας να δοκιμάσει από την εξαιρετική ποικιλία του «άσπρου Μοσχάτου Σάμου» τα ξηρά, .ημίξηρα και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου που συνδυάζει την πατροπαράδοτη γνώση οινοποίησης και χειρωνακτικής καλλιέργειας με τη σύγχρονη τεχνογνωσία.

 

 

Η έκθεση Οινόραμα κλείνει φέτος 25 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας. Διοργανώνεται υποδειγματικά από τη Vinetum και παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου. Στο Οινόραμα αναμένονται, εκτός των χιλιάδων επισκεπτών, και περισσότεροι από 15.000 ξένοι αγοραστές, πολλοί εκ των οποίων έρχονται σταθερά στην έκθεση από την Ασία και την Ευρώπη.

 

Στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, το «ραντεβού» οινογευσίας των απολαυστικών κρασιών του ΕΟΣ Σάμου θα γίνει στο stand C6, της διεθνούς έκθεσης Detrop Oenos 2019. Εκεί, οι φρουτώδεις και ανθώδεις ανάσες των εκλεκτών κρασιών του ΕΟΣ Σάμου αναμένεται για μια ακόμη χρονιά, να ξεδιπλώσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα στη μύτη, το στόμα και τη μακρά επίγευση.

 

Φέτος, με αναβαθμισμένες εκθεσιακές δομές που αναμένεται να αναδείξουν ακόμη μια φορά τις ετικέτες των πολυβραβευμένων οίνων του Συνεταιρισμού της Σάμου, η έκθεση Detrop Oenos, προσελκύει το ενδιαφέρον πλήθους επαγγελματιών από το χώρο του οίνου, της εστίασης, της ψυχαγωγίας και του τουρισμού.

Και στις δύο εκθέσεις, οι οινολάτρες και οι επαγγελματίες του οίνου θα μπορούν να απολαύσουν τα μοναδικά ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου. Ενός ιστορικού συνεταιρισμού που επιδεικνύει ολοένα και περισσότερο χαρακτηριστικά εξωστρέφειας και βρίσκεται στο επίκεντρο των προτιμήσεων όχι μόνο των Ελλήνων καταναλωτών αλλά και 25 διεθνών αγορών.

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

Το Προφίλ του Συνεταιρισμού:

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου ιδρύθηκε το 1934 και από τότε συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται το σύνολο της παραγωγής των αμπελουργών-μελών του.  Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτελεί έναν από τους κυριότερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τον Συνεταιρισμό – και άλλες 25 χώρες.

 

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, καθώς συγκεντρώνουν όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου: Ψηλές Κορφές, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου), Μοσχάτο Άσπρο και Samena,  με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων.  Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προδιαθέτουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά διάφορα πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα καθώς και επιδόρπια.

 

Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί κομβικό σημείο για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.