Οι 7 Σπανιότερες και πιο Ακριβές Μπύρες του Κόσμου

Υπάρχουν αυτοί που πίνουν μπύρα για καλοπέραση και άλλοι που η υπόθεση μπύρα είναι ολόκληρη φιλοσοφία.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όσο περισσότερα μάθεις για την μπύρα και τις διαφορετικές ποικιλίες που έχει ο κόσμος, τόσο καταλαβαίνεις γιατί υπάρχουν φίλοι σου που στην νυχτερινή σας έξοδο πίνουν ΜΟΝΟ μπύρα.

Ο Kenny Gould, ιδρυτής του Culture Culture, ενός ηλεκτρονικού περιοδικού που καλύπτει τη βιοτεχνία μπύρας δήλωσε στην INSIDER ότι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις πώς ή γιατί ένα είδος μπύρας είναι τόσο σπάνιο ή δύσκολο να βρεθεί είναι να αντιληφθείς την διαδικασία παραγωγής της.

«Σχεδόν όλες αυτές οι σπάνιες μπύρες διατίθενται αποκλειστικά στο ζυθοποιείο που τις παρήγαγε, και ίσως πρέπει να κινήσεις γη και ουρανό για να καταφέρεις να τις γευτείς, ενώ άλλες φορές το να κερδίσεις το λαχείο ή να συμμετέχεις στη λέσχη μελών της ζυθοποιίας μοιάζει πολύ πιο εύκολο» εξηγεί ο Gould.

Ρίξε μια ματιά σε μερικές από τις πιο αποκλειστικές μπύρες σε όλο τον κόσμο, πολλές από τις οποίες δεν θεωρούνται μόνο ένα ποτό, αλλά πιο εύγλωττα, μια μορφή τέχνης.

 

Η εταιρεία παρασκευής ζυμαρικών Goliath Brewing κάνει μόνο 300-400 μπουκάλια του διάσημου Kentucky Brunch Brand Stout κάθε χρόνο.

Αυτή η μπύρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί. Η καλύτερη πιθανότητα να δοκιμάσετε αυτή την μπύρα είναι να ταξιδέψετε στην Ντέμπορα, Αϊόβα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου πληροφοριακά η αγορά της περιορίζεται σε μόλις ένα μπουκάλι ανά άτομο. Λαμβάνει σταθερά υψηλές βαθμολογίες και πρόσφατα εξελέγη ως η πρώτη μπύρα στον κόσμο από το Daily Food, περιγράφοντας τη γεύση ως ένα “μαζικό άρωμα σφενδάμου, ακολουθούμενο από υπαινιγμούς σοκολάτας και φουντουκιού”.

Δοκιμάστε μια μπύρα που παρασκευάζονται από τους μοναχούς του Abbey Saint Sixtus στο Βέλγιο.

“Ιστορικά, οι πιο αποκλειστικές μπύρες στον κόσμο προέρχονταν από την Τραπεζική Μονή Αγίου Σίξτου στο Βλέντερεν του Βελγίου”, δήλωσε ο Γκουλντ στην INSIDER. Το Brouwerij De Sint-Sixtusabdij van Westvleteren 12 (XII) είναι μια ανθρακούχα μπύρα με νότες φρούτων και καστανής ζάχαρης που κατασκευάστηκαν στις προκείμενες θέσεις του Saint Sixtus Abbey από τους μοναχούς του Trappist που επιτρεπόταν να ετοιμάσουν ποσότητα μπύρας τόση όση να πιούν μόνο οι ίδιοι και κανένας άλλος.

 

Προχωρήστε στο Stowe, Βερμόντ, για μια γεύση της Heady Topper.

Η Heady Topper είναι άλλη μια από αυτές τις μπύρες που θα πρέπει να ταξιδέψετε αρκετά για να την γευτείτε. Οι λάτρεις της μπύρας από όλο τον κόσμο κάνουν το ταξίδι στο Stowe του Βερμόντ για να δοκιμάσουν την γεύση του καθαρού λυκίσκου που αναμιγνύεται με καρυκεύματα, πορτοκάλι και έναν υπαινιγμό πεύκου. Ωστόσο, αν αποφασίσετε να πάτε , θα πρέπει να είστε στρατηγικοί όταν προγραμματίζετε το ταξίδι σας, επειδή το Heady Topper ξεπουλάει πολύ γρήγορα.

 

Ένα επαναλαμβανόμενο κόσμημα, ταξιδεύει στη Φλόριντα για το Imperial Stout του Πούγκου Hunahpu.

Κάθε χρόνο, στο φεστιβάλ μπύρας  Cigar City Brewing που διοργανώνεται στην Τάμπα των ΗΠΑ, το ζυθοποιείο κυκλοφορεί την πιο πρόσφατη έκδοση του Hunahpu’s Imperial Stout aged τόσο σε βαρέλια ρούμι όσο και σε βαρέλια από κονιάκ μήλου. Τα εισιτήρια του φεστιβάλ ανέρχονται στην τιμή των $ 200 (το άτομο φυσικά) και πωλούνται σχεδόν όλα από τον Δεκέμβρη ενώ η εκδήλωση πραγματοποιείται τον Μάρτιο.

 

Δοκιμάστε μια μπύρα από έναν από τους καλύτερους ζυθοποιούς στον κόσμο.

Το Hill Farmstead, στο Βερμόντ, έχει οδηγήσει τη δαπάνη σε πειραματικές μπύρες τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Esquire, η Ann είναι μία από τις καλύτερες αποκλειστικές μπύρες τους για να δοκιμάσει κανείς, έχοντας μόλις κυκλοφορήσει μερικές φιάλες. Είναι μια έκδοση κατασκευασμένη από μία από τις δημοφιλείς μπύρες της, την Άννα, αλλά με μια ελαφριά συστροφή.

 

Έχετε μόνο μια περίοδο δύο εβδομάδων για να το δοκιμάσετε αυτή την μπύρα.

Ο Πλίνιος ο Νεότερος όπως αποκαλείται (Pliny The Younger ) είναι τόσο ακριβό και δύσκολο να παραχθεί και έτσι η ζυθοποιία δεν το κάνει πολύ συχνά. Στην πραγματικότητα, κάνουν μόνο μια παρτίδα μία φορά το χρόνο και την κυκλοφορούν τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου στην τοποθεσία στο Santa Rosa της Καλιφόρνια. Αυτή η μπύρα, όσο πιο κοντά μπορεί να φτάσει σε ένα τριπλό IPA, ονομάζεται ο ανιψιός του Πλίνιου ο Πρεσβύτερος (μια άλλη μπίρα τους,  με διπλό IPA), που ζούσαν πριν από 2.000 χρόνια.

 

Αυτή η μπύρα γεννήθηκε από την αγάπη.

Η μπύρα O.W.K. της Side Project Brewing στο Maplewood, Missouri, δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τον γιο τους, Owen King. Οι ιδρυτές, Cory και Karen King,  χρησιμοποίησαν τις αγαπημένες συνταγές της ζυθοποιίας, τις παλαίωσαν για 15 μήνες στα 15 ετών βαρέλια της οικογένειας Willett Estate. Ο Gould είχε πρόσφατα την ευκαιρία να δοκιμάσει το O.W.K. στο Firestone Walker Invitational στο Paso Robles της Καλιφόρνια, όπου ο ίδιος ο Cory King δειγμάτισε τα κρασιά. Είπε στην INSIDER ότι «ως οπαδός μπύρας που έκανε την αγάπη του για την μπύρα επάγγελμα, ομολογώ πως η προσπάθεια του OWK ήταν μια εμπειρία ζωής».