Η Ελληνικά Κελλάρια και το κρασί Μελισσόμαντρα-Καλλιγά χορηγούν την 23η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist.

Στο Grand Resort Lagonissi, στις 16 και 17 Ιουλίου 2019.

Το κρασί Μελισσόμαντρα-Καλλιγά της Ελληνικά Κελλάρια θα συνοδεύσει το δείπνο και των δυο ημερών στην 23η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist, με τη συμμετοχή μελών της Κυβέρνησης, σε ένα διάλογο συνείδησης και ευαισθητοποίησης.

 Θα συζητηθούν διεξοδικά σημαντικά ζητήματα όπως:  Θα καταφέρει η Ευρώπη να αφήσει την εποχή της αναποφασιστικότητας πίσω της; Είναι μια νέα κρίση μπροστά μας; Ποια είναι η δυναμική της Ελλάδας μετά τη διάσωση; Πώς αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις το δημόσιο θυμό; Στο πλαίσιο αυτό, το Economist διοργανώνει την 23η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, συγκεντρώνοντας εξέχοντες στοχαστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε μια ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον. Πολιτικοί, επιχειρηματικοί και ακαδημαϊκοί ηγέτες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν και παραθέτουν τις απόψεις τους για αποφάσεις, κινδύνους, δυνατότητες και διαφορές σε όλα τα επίπεδα.

 

Και οι δύο μέρες της εκδήλωσης θα κλείσουν με δείπνο, το οποίο θα συνοδεύσουν ιδανικά τα κρασιά Μελισσόμαντρα-Καλλιγά. Ο λευκός οίνος Μελισσόμαντρα-Καλλιγά, των ποικιλιών Ασύρτικο και Ροδίτης, είναι ένα κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες, και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού.

Το Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ερυθρό, ένα κρασί με βαθυκόκκινο πορφυρό χρώμα και άρωμα χαρακτηριστικό της ποικιλίας του Cabernet Sauvignon, έχει πλούσια και γεμάτη γεύση, είναι απολαυστικό στην επίγευση και αφήνει σαφές αποτύπωμα παλαίωσης και άρωμα βανίλιας.

Η Ελληνικά Κελλάρια για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει την άρρηκτη σχέση μεταξύ εξωστρέφειας και οικονομίας, υποστηρίζοντας ενεργά τέτοιες εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, όπως την 23η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist, με τα πολυαγαπημένα και εξαιρετικής ποιότητας κρασιά Μελισσόμαντρα-Καλλιγά.

ΠΡΟΦΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ:

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, με ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε 36 χώρες της υφηλίου. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.

Η εταιρία παράγει επώνυμα ελληνικά κρασιά, όλων των τύπων, σε διάφορες συσκευασίες. Δημιουργούνται στα Οινοποιεία της, σε όλη την Ελλάδα και συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της Ελληνικά Κελλάρια στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου βρίσκεται και η έδρα της. Όλα τα οινικά προϊόντα της αποτελούν υπερήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του Έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καθώς καλύπτουν άξια τις γευστικές απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι  σειρές κρασιών της εταιρείας, όπως το Αλλοτινό, Ποικιλιακά Λουλούδια, Calliga Apelia και η «value for money» σειρά Κύκνος, που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

 Πέρα από τα κρασιά δικής της παραγωγής, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε θέλησε, τα τελευταία χρόνια, να διευρύνει την γκάμα της, με νέες προτάσεις προς τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές.

Το 2016 εγκαινίασε τη νέα της συνεργασία με τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ενισχύοντας τη θέση του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Παράλληλα, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, έχει προχωρήσει σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον οινολόγο και οινοποιό, Άγγελο Ρούβαλη, που αφορά την διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ο Άγγελος Ρούβαλης, τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), έχει το οινοποιείο του στους λόφους που βρίσκονται πάνω από το Αίγιο και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους μοναδικούς στον κόσμο, αμπελώνες των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τα κρασιά του, περιορισμένης ποσοτικά, παραγωγής, αναγνωρισμένα ως πολύ υψηλής ποιότητας, έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών φίλων του κρασιού. Μερικά από αυτά είναι το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς», οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «IANOS», η νέα σειρά «Μίτος της Αριάδνης» και η αυθεντική Μαυροδάφνη «Tsigello», στην ξηρή εκδοχή της.

Από τις αρχές του 2010 η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. ξεκίνησε τη συνεργασία της με το brand ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ, και με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, που θεωρείτο «άρχοντας της απόσταξης». Με την συμφωνία αυτή, η εταιρεία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.

Η εταιρεία, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Στράφηκε και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας την δύναμη της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό αποφάσισε την στρατηγική συμφωνία και εμπορική συνεργασία με την Νο1 Γαλλική Εταιρία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την GRAND CHAIS DE FRANCE.

Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών, με διακεκριμένα ονόματα-εταιρείες του οινικού κλάδου, αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας έτσι την «εξωστρεφή» φιλοσοφία και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων.