Διαμαντένια Βραβεία σε Δύο Κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

Δύο «διαμαντένια» βραβεία απέσπασαν τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στον διεθνή διαγωνισμό Femmes et Vins du monde Concours International 2019, που διεξήχθη στο Μονακό.

Το πρώτο κρασί που διακρήθηκε είναι το ΕΟΣ Σάμου, το νέο λευκό ξηρό κρασί από τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου, με βαθμολογία 95 στα 100. Με τη συγκεκριμένη βαθμολογία, αναδείχθηκε δεύτερο καλύτερο κρασί του διαγωνισμού και πρώτο μεταξύ των ξηρών λευκών από εκείνα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Διαμαντένο βραβείο, απέσπασε επίσης και το γλυκό Samos Anthemis, εσοδείας 2013, με βαθμολογία 91%. Το Samos Anthemis αποτελεί «παλαιό γνώριμο» του διαγωνισμού αυτού, αφού είχε αποσπάσει και πάλι «Διαμάντι» στο διαγωνισμό του 2011 με την εσοδεία του 2005, αλλά και το «Ασημένιο» βραβείο στο διαγωνισμό του 2013, με την εσοδεία του 2007.

Στον διεθνή αυτό διαγωνισμό δοκιμάζονται κρασιά αποκλειστικά από γυναίκες – κριτές. Ο σκοπός του διαγωνισμού, όταν ιδρύθηκε 13 χρόνια πριν, ήταν να ενθαρρύνει και να τονίσει τον ρόλο των γυναικών που έχουν ως εξειδίκευση την οινολογία και το κρασί γενικότερα.

 

source by: https://www.naftemporiki.gr/story/1451879/duo-diamantenia-brabeia-gia-ta-krasia-tis-samou