Τελευταίο Τεύχος

 

 


Μία ειδικά σχεδιασμένη φιάλη σε επιλεγμένα σημεία της Μυκόνου, που θα δώσει λάμψη σε κάθε περίσταση!

Η “Belvedere Bespoke” έρχεται να φωτίσει με μοναδικό τρόπο τις βραδιές της Μυκόνου, με τη limited edition φιάλη Belvedere Silver Saber Vodka να διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία του κοσμοπολίτικου νησιού.

Αυτή η ειδικά σχεδιασμένη φιάλη έχει αποκτήσει το προσωπικό στυλ επιλεγμένων σημείων όπως: Interni Restaurant, Jackie O’ & Jackie O’ Beach, Cosi, MONI Club, Paradise Club, Alemagou Bar-Restaurant, Scorpios, Madon, Rock N’ Roll & Tropicana και είναι ικανή να δώσει λάμψη και να μεταμορφώσει την κάθε περίσταση.

Η ξεχωριστή ιδέα Belvedere Bespoke, είναι μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για τα τους φίλους της super premium vodka από την Πολωνία, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το αγαπημένο τους spirit συνδυασμένο με το στυλ και το χαρακτήρα αγαπημένων σημείων στη Μύκονο. Η συλλεκτική φιάλη Belvedere Silver Saber ξεχωρίζει σε κάθε εμφάνιση με το μοναδικό silver, metal design και την πρωτοπόρα τεχνολογία led που την κάνει να εκπέμπει φως. Για γενιές, το Πολωνικό αποστακτήριο της Belvedere Vodka έχει ενώσει με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση και την καινοτομία, και δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από την πρωτοβουλία αυτή, η οποία δημιουργεί για πρώτη φορά tailor-made φιάλες ειδικά για μαγαζιά της Μυκόνου.

«Η Belvedere bespoke είναι μια πραγματικά μοναδική φιάλη και η πρώτη του είδους της για τη Belvedere Vodka. Η απαράμιλλης ομορφιάς ασημένια φιάλη, tailor-made με το όνομα του αγαπημένου σας σημείου από το νησί της Μυκόνου, είναι η τέλεια προσθήκη για κάθε γιορτή και αξέχαστες στιγμές με φίλους!», δήλωσε ο Charles Gibb, Πρόεδρος της Belvedere Vodka.


Νωρίς το πρωί της 30ης Μαΐου, το παλαιό Χρηματιστήριο Αξιών επί της οδού Σοφοκλέους, γέμισε χρώματα, γεύσεις και φιλοδοξίες από τους 111 φιναλίστ του ελληνικού τελικού του World Class. Την πρώτη μέρα του τελικού, οι φιναλίστ διαγωνίστηκαν σε τρεις δοκιμασίες κατά σειρά. Πρώτη δοκιμασία ήταν το “Need for Speed”, μια κλασική και πολύ απαιτητική δοκιμασία σε κάθε τελικό. Σε αυτή τη δοκιμασία, οι bartender κλήθηκαν να δημιουργήσουν 9 cocktail μέσα σε 9 λεπτά. Ύστερα ακολούθησε η δοκιμασία “The Thinking Drinker”, μια μυστική δοκιμασία γευσιγνωσίας όπου οι bartender έπρεπε να αναγνωρίσουν τα whisky που χρησιμοποιήθηκαν ως βάση σε τρία διαφορετικά cocktail. Η μέρα έκλεισε με τη δοκιμασία “The Traveler Bartender”, τη δημιουργία ενός cocktail αφιερωμένου στο Μαϊάμι που θα φιλοξενήσει το φετινό παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού.      


Με το πέρας της πρώτης ημέρας του τελικού, τέσσερις ήταν οι bartender που ξεχώρισαν από τις τρεις πρώτες δοκιμασίες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την δεύτερη μέρα του τελικού και τη δοκιμασία “Athens Shakedown”. Ο Νίκος Αρσλάνογλου από το Shark, ο Πάνος Κανατσούλης από το The Clumsies, ο Θάνος Κριμπούρας από το Ark και ο Αλέξης Σιμωνίδης από το Theory Bar&More. 
Για το “Athens Shakedown”, οι 4 φιναλίστ είχαν στη διάθεσή τους λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο για να δημιουργήσουν το δικό τους micro pop-up bar μέσα στο χώρο του παλαιού Χρηματιστηρίου Αξιών.


Ο Νίκος Αρσλάνογλου δημιούργησε το “Kampai”, ένα μπαρ αφιερωμένο στην Ketel One Vodka. Ο κατάλογος του pop-up bar περιείχε το punch “Milkman’s Reserve” και το signature cocktail “Walking on air”.
Ο Πάνος Κανατσούλης με άρωμα Σκοτίας, δημιούργησε το “Spey River” με δύο προτάσεις cocktail με Johnnie Walker Gold Label Reserve. Το punch “Golden Citrus” και το signature cocktail “Walking Earl”.
Ο Θάνος Κριμπούρας, θέλησε να ταξιδέψει τους επισκέπτες του στο Μεξικό, με το pop-up bar “Casa Mexicana” με βασικό spirit για τα cocktail του την τεκίλα Don Julio. Στον κατάλογο του bar πρωταγωνίστησαν το punch “Jalisco” και το signature cocktail “Aguavita” τη δική του παραλλαγή της κλασικής Margarita.
Ο Αλέξης Σιμωνίδης, δημιούργησε το “Rat or Wrong”, ένα pop-up bar με στοιχεία βρετανικού κήπου και 2 cocktails βασισμένα στο Tanqueray No. TEN. Το punch “Ten too early” και το signature cocktail “Camillo’s whiskers”

.
Τη δεύτερη μέρα του διαγωνισμού, στις 31 Μαΐου, οι 4 φιναλίστ παρουσίασαν αρχικά στους τρεις κριτές του ελληνικού τελικού Julie Reiner, Ariel Leizgold και David Sinclair, ώστε να τα αξιολογήσουν. Στις 20:00, οι πόρτες του παλαιού Χρηματιστηρίου Αξιών, άνοιξαν για το κοινό και οι τέσσερις bartender ανέλαβαν δράση για 2 ώρες, σερβίροντας όλους τους επισκέπτες της εκδήλωσης. Η συνολική παρουσία των micro pop-up bar που δημιούργησαν για τις ανάγκες της 4ης δοκιμασίας αλλά και η αλληλεπίδραση με τους καλεσμένους, ήταν άλλωστε βασικό μέρος της αξιολόγησης.
Την ανακοίνωση του νικητή, πραγματοποίησε ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, ο έλληνας World Class Bartender of the Year 2015, παραδίδοντας τη θέση του στον Αλέξη Σιμωνίδη από το Theory Bar&More.


Πλέον, ο Αλέξης Σιμωνίδης θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για τον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Μαϊάμι των Η.Π.Α.
Το παλαιό Χρηματιστήριο Αξιών δεν κλείνει όμως ακόμη τις πόρτες του, καθώς οι World Class εμπειρίες θα συνεχιστούν για τέσσερις ακόμα ημέρες. Από 1η έως 4 Ιουνίου, ξεκινά το Athens Fine Drinking, η πρώτη γιορτή για την κουλτούρα του fine drinking στην Ελλάδα. 

Άλλη μία επιτυχημένη συμμετοχή της ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ στην μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλαδα, το Οινόραμα.  Έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο, 5-7 Μαρτίου.

Πλήθος οινόφιλων, ειδικών, συναδέλφων, πελατών, τίμησαν το τραπέζι της ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το νέο 6ετής παλαίωσης SAMOSNECTAR 2009.  Κορυφαίοι άνθρωποι του Ελληνικού κρασιού δοκίμασαν την νέα αυτή εκδοχή του γνωστού «Λιαστού» της ΕΟΣΣ και έμειναν γοητευμένοι και μας ενθάρρυναν με τα εξαιρετικά σχόλια τους.

Στα πλαίσια του Οινοράματος τα οινοποιεία παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Διεθνή Διαγωνσιμό Οίνου Θεσσαλονίκης σε απονομή που διοργανώθηκε στην Αίγλη Ζαππείου.  Οι εκπρόσωποι της ΕΟΣΣ παρέλαβαν το Χρυσό για το SamosAnthemis 2010 και το Ασημένιο για το Samos GrandCru 2015.

 

 

Τα λευκά κρασιά που απαρτίζουν την σειρά ΜΙΤΟΣ της Αριάδνης  του Άγγελου Ρούβαλη –προκύπτουν από τον  μαγικό συνδυασμό αγαπημένων οινικών γεύσεων.

Στην φιάλη με την χρυσή ετικέτα, συναντώνται  οι ποικιλίες του Viogn
ier, με τον ελληνικό Ροδίτη που μας συγκινεί με την ποιότητα, την φινέτσα του και την πλούσια ολοκληρωμένη γεύση του. Το κρασί, αποτελεί μια σύνθεση από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δυο ποικιλιών σε ένα ενιαίο σύνολο – δημιουργώντας ένα κρασί διαμάντι στην παγκοσμιοποιημένη αγορά του κρασιού!

Το μπλε χρώμα της δεύτερης φιάλης της σειράς  ΜΙΤΟΣ της Αριάδνης, σηματοδοτεί την ένωση  Sauvignon Blanc με το σπάνιο Ασύρτικο. Στην Αιγιαλεία, το Ασύρτικο εκφράζει την τυπικότητα της ποικιλίας αλλά  και το terroir της περιοχής, με την ορυκτότητα και τα εσπεριδοειδή που διακρίνονται στην γεύση του, δίνοντας ένα εκρηκτικά αρωματικό και ιντριγκαδόρικα κομψό, γευστικό αποτέλεσμα.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ Α.Ε., η μεγαλύτερη εταιρεία  παραγωγής οίνου και οινοποίησης στην Ελλάδα -με διεθνή εξαγωγική δραστηριότητα συνεχίζει να εδραιώνει την παρουσία του ποιοτικού ελληνικού κρασιού διεθνώς, μέσα από νέες δυναμικές συνεργασίες.

Με κύριο γνώμονα την δημιουργία μιας ακόμα πιο ισχυρής, υγιούς και ανταγωνιστικής Οινικής και Εμπορικής Οντότητας που θα ανήκει και θα διευθύνεται αποκλειστικά από Έλληνες, στηριζόμενη σε Ελληνικά Κεφάλαια, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ ανακοινώνει με χαρά την σύναψη μακροχρόνιας Οινικής και Εμπορικής συμφωνίας συνεργασίας με την ΈΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΑΜΟΥ.

Από την 1η Μαρτίου 2016 όλα τα κρασιά της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου θα διακινούνται στον ελληνικό χώρο, πλην του νομού Σάμου,  μέσω του Εμπορικού Δικτύου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ σε όλη την ελληνική αγορά, αλλά και στις αγορές του εξωτερικού, με βάση το κοινό εξαγωγικό δίκτυο των εταιριών. Η σύναψη αυτής της συνεργασίας καθιστά την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ τον μεγαλύτερο Πρεσβευτή Ελληνικού Κρασιού στην Παγκόσμια Αγορά.

Η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, ιδρύθηκε το 1934 με τη συμμετοχή 24 τοπικών συνεταιρισμών που αντιπροσωπεύουν όλους τους καλλιεργητές αμπέλου του νησιού. Η συνεργασία της ΕΟΣ ΣΑΜΜΟΥ με την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ, αποτελεί σημείο αφετηρίας  για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στον εγχώριο και διεθνή χώρο.

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, συγκεντρώνοντας όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά της ΕΟΣ Σάμου, Ψηλές Κορφές, GoldenSamena και Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων.

Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, GrandCru, Nectar, AnthemisκαιVinDoux, που μας προετοιμάζουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα, και επιδόρπια.

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων υπερήφανα συνάπτει μακροχρόνια συνεργασία Οινικής και Εμπορικής συμφωνίας με την ΕΟΣ Σάμου, με σκοπό την προώθηση εκλεκτών, ανά τον κόσμο, οίνων που αποτελούν ορόσημο για την ελληνική παράδοση και ιστορία.

 

Όταν το τυρί με το κρασί αποφασίζουν να εκτεθούν μαζί στην έκθεση DETROP CHEESE & WINE, η ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ δεν μπορεί να λείπει αφού τα ξηρά αλλά και τα γλυκά της κρασιά κάνουν δυναμικά παντρέματα με τα πιο "απαιτητικά" τυριά.

Η έκθεση έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη από 26-29/02 και η προσέλευση του κόσμου ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική...όπως και οι εντυπώσεις για τα κρασιά της ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ.

Iδιαίτερη η παρουσια του κύριου Ηλία Μαμαλάκη που συνδύασε το Samos Anthemis με κοπανιστή σε σεμινάριο που εκείνος ηγήθηκε...!

 

 

 

 

 

Τα BeerBartender Awards είναι τα πρώτα και μοναδικά βραβεία στην Ελλάδα που τιμούν τους πρωτοπόρους του δυναμικά εξελισσόμενου τομέα της μπίρας.

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο.

 

Οι κατηγορίες:

1.    Πρωτοεμφανιζόμενη μπίρα

2.    Ετικέτα (συσκευασία) μπίρας

3.    Ελληνικές Mικρόζυθοποιίες

4.    Εισαγωγική Εταιρεία

5.    Ελληνικές Ζυθοποιίες

6.    Εταιρείες Μπίρας

7.    Ciders in Greece

8.    E-Shop για μπίρα

9.    Homebrew Shops

10.Specialty Beer

11.Μπίρα που δεν παράγεται στην Ελλάδα

12.TV Spot

Tα 3rd BeerBartender Awards, θα φιλοξενήσουν τον πρόεδρο του British Guild of Beer Writers, συγγραφέα πολλών βιβλίων και καταλόγων μπίρας, κο Tim Hampson. Ο κος Hampson θα παραβρεθεί στα 3rd BeerBartender Awards και θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε μπιραρίες και ζυθοποιεία.

 

Tα 3rd BeerBartender Awards, θαπραγματοποιηθούνυπότηναιγίδατουBritish Hellenic Chamber of Commerce (BHCC).

 

Το WORLD CLASS της DIAGEO συνεργάστηκε με το The Future Laboratory, μία από τις κορυφαίες εταιρείες πρόβλεψης τάσεων και trendsetting διεθνώς, για να διαπιστώσει το μέλλον των cocktail και να αποκαλύψει τα τελευταία trends που θα ανεβάσουν την εμπειρία απόλαυσης του cocktail στο επόμενο επίπεδο.

Μερικά από τα ευρήματα της έρευνας ήταν η εικονική πραγματικότητα και τα cocktail που βασίζονται στην προσωπικότητα και τις αισθητικές προτιμήσεις του πελάτη. Όμως, η τάση που ξεχωρίζει στο WorldClassCocktailFuturereport είναι αυτή του “sensploration”. Σύμφωνα με το FutureLaboratory, το sensploration εστιάζει σε όλες τις απόψεις της εμπειρίας απόλαυσης του cocktail, όχι μόνο στη γεύση του. Σε ένα κόσμο γεμάτο εμπειρίες αισθήσεων, οι bartenders χρησιμοποιούν το sensploration για να δημιουργήσουν cocktail πέρα από το συνηθισμένο, πιέζοντας τα γευστικά όρια στα άκρα και εξερευνούν όλες τις αισθήσεις.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι ο κλάδος του cocktail αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό, ενώ υπάρχει παράλληλα μία αυξανόμενη ανάγκη για νέες και εναλλακτικές επιλογές. Η Διεθνής Αγορά Ποτών αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 1.49% CAGR[1] από άποψη όγκου πωλήσεων και κατά 3.16% από άποψη κερδών κατά την περίοδο 2013 – 2018, κυρίως λόγω της αυξανόμενης ζήτησης των premium ποτών.[2]

Ενώ τα cocktail ιστορικά κυριαρχούσαν στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, τώρα γνωρίζουν παγκόσμια άνθιση. Με την παγκοσμιοποίηση και την αύξηση των socialmedia, η κουλτούρα του cocktail αναπτύσσεται και διαφοροποιείται καθώς μπαίνουν στο παιχνίδι νέες ήπειροι όπως η Αφρική, η Ασία, η Κεντρική και η Νότια Αμερική.

«Χρόνο με το χρόνο, η κουλτούρα του cocktail αναπτύσσεται και διαφοροποιείται καθώς περισσότερες χώρες την υιοθετούν. Η ανάπτυξη του WorldClass, από 18 συμμετέχουσες χώρες το 2009 σε 54 το 2015, αντανακλά τη κατάσταση στην αγορά του cocktail, με bartenders από διαφορετικά μέρη του κόσμου να παρουσιάζουν μοναδικές και trendsettingcocktail εμπειρίες», εξηγεί η JohannaDalley, GlobalDirectorτου WorldClass.

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν ένα συνδυασμό αισθήσεων με πιο δυναμικές, συναρπαστικές και μοναδικές εμπειρίες σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την έκθεση, το 70% των Millenials στις Η.Π.Α. δηλώνουν ότι ψάχνουν για εμπειρίες που διεγείρουν τις αισθήσεις τους και περισσότερο από το 50% δηλώνει πως νιώθει αποσυνδεδεμένο από τον πραγματικό κόσμο.[3]

Η έκθεση αποκαλύπτει λοιπόν ότι οι φίλοι των cocktail ψάχνουν να ανακαλύψουν όλα τα στοιχεία του ποτού τους – από τη γεύση, μέχρι το άρωμα και την υφή του – ώστε να απολαύσουν το ποτό τους στο μέγιστο. Όπως δήλωσε ο WesPickering, Γενικός Διευθυντής του δημιουργικού γραφείου ποτών, Inkorporate: «Οι άνθρωποι που μοιράζεσαι μαζί τους την εμπειρία, ο τρόπος φιλοξενίας, το πώς αισθάνεσαι, η μουσική και το περιβάλλον, αποτελούν στοιχεία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας απόλαυσης cocktail.» 

Τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν επίσης ότι διεγείροντας όλες τις αισθήσεις δημιουργείται μία πιο ισχυρή συναισθηματική σύνδεση με τους καταναλωτές. Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανακάλυψε ότι ακόμα και ο τύπος του δοχείου στο οποίο σερβίρεται ένα ποτό μπορεί να επηρεάσει τις προσδοκίες του καταναλωτή για τη γεύση του. Η έρευνα, αποκάλυψε επίσης πως, αλλάζοντας τον περιβάλλοντα χώρο όταν κάποιος καταναλώνει ένα ποτό μπορεί να ενισχύσει τη γεύση και την απόλαυση κάποιων spirits, όπως το whisky, μέχρι και 20% περισσότερο.

Όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες, η έκθεση αναφέρεται στην ευκαιρία που μας προσφέρουν οι τεχνολογίες του virtualreality και του augmentedreality, όταν θέλουμε να προκαλέσουμε τις αισθήσεις ακόμη περισσότερο ανεβάζοντας σημαντικά την εμπειρία απόλαυσης cocktail. Η αγορά του virtualreality αναμένεται να σημειώσει τεράστια αύξηση από τα 90 εκατομμύρια δολάρια το 2014 στα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.[4] Επιπλέον, η έρευνα παρουσιάζει ότι το 56% των πωλήσεων στην αγορά των πολυτελών ειδών αποτελούνται από εμπειρικές πωλήσεις και οι φίλοι των cocktail θα ξοδέψουν ακόμη περισσότερο χρόνο σε επαυξημένες και χωρίς όρια εμπειρίες cocktail.    

Οι bartenders, τα bar και τα εστιατόρια συμμετέχουν στο ανερχόμενο trend του sensploration, εξερευνώντας νέους και καινοτόμους τρόπους δημιουργίας και κατανάλωσης cocktail, με «ταξίδια cocktail» γεμάτα με εκπλήξεις και ανατροπές και πολύπλοκα αισθητηριακά στοιχεία. Αυτό προέκυψε από το γεγονός ότι οι καταναλωτές αφήνουν πίσω τις προκαταλήψεις τους και ανακαλύπτουν νέα προϊόντα μέσα από αισθητηριακές και συναισθηματικές επιλογές. Για παράδειγμα, το ξενοδοχείο RitzCarlton στο Βερολίνο, έχει έναν οπτικοποιημένο, αισθητηριακό κατάλογο όπου οι θαμώνες μπορούν να επιλέξουν τη γεύση που ταιριάζει στην προσωπικότητά τους. Άλλο ένα παράδειγμα είναι το LoungeBohemiabar στο Λονδίνο, όπου τα συστατικά του cocktail αποκαλύπτονται ύστερα από την κατανάλωσή του. 

Στο φετινό παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού WORLD CLASS Bartender of the Year που πραγματοποιήθηκε στο Κέιπ Τάουν το Σεπτέμβριο του 2015, οι 54 φιναλίστ – από περισσότερες από 50 χώρες – παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο το sensploration θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα trends για τους καταναλωτές των cocktail. Ο φιναλίστ του διαγωνισμού από την Αυστραλία, JackSotti, δημιούργησε το “The Stealth Bomber” – ένα cocktail δημιουργημένο με BulleitRyeWhisky, χτυπημένο και σουρωμένο σε ένα ποτήρι κρασιού χωρίς βάση, το οποίο αιωρείται μέσω της τεχνολογίας της μαγνητικής αιώρησης. Με το αιωρούμενο cocktail του, ο JackSotti παρουσίασε έναν επαναστατικό τρόπο σερβιρίσματος ενός cocktail, κόντρα στα καθιερωμένα. 


Στο φετινό παγκόσμιο τελικό του WorldClass 2015, ο Έλληνας BartenderoftheYear, Μανώλης Λυκιαρδόπουλος παρουσίασε ένα ‘Sensplorationcocktail:

TheGraspofBeauty

Τα Cocktail πλέον προσπερνούν τη γεύση και αρχίζουν να προκαλούν και τις υπόλοιπες αισθήσεις μας για μία ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης

Υλικά:

·         60ml Ρούμι Ron Zacapa

·         10ml Averna

·         2ml Fernet Branca Menta

·         12 ml Καφές ψυχρής εκχύλισης & χαρουπόμελο

Έξτρα Υλικά

·         1 φλούδα πορτοκαλιού για να αρωματίσουμε το cocktail με τα έλαιά της

 

Εκτέλεση:

·         Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα σερβίρουμε σε ένα μαύρο ποτήρι σερβιρίσματος τοποθετημένο πάνω σε ένα κομμάτι ξύλου από βαρέλι.

·         Καψαλίζουμε κόκκους καφέ με ένα φλόγιστρο την ώρα που το ποτό σερβίρεται ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλούσιο άρωμα που συμπληρώνει τις μοναδικές γεύσεις του cocktail 



[1]Compound Annual Growth Rate

[2]Πηγή: Sandler Research

[3]Πηγή: JWTIntelligence

[4]Πηγή: KZero

%Vol. No 21

 

 


 

ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΥΣΟ:

1 Μονεμβασιά - Malvasia2010
Γ. Τσιμπίδης & Σία Οινοποιητική Μονεμβασιάς Ο.Ε.Π.Ο.Π. Μονεμβασία Malvasia Λευκός Ελλάδα

2 Vinsanto 12 Ετών Παλαίωσης 2001
Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων
Π.Ο.Π. Σαντορίνη Vinsanto Oίνος Φυσικώς Γλυκύς Λευκός Ελλάδα

ΧΡΥΣΑ:

3 Vinsanto 4 Ετών Παλαίωσης2008
Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων
Π.Ο.Π. Σαντορίνη Vinsanto Oίνος Φυσικώς ΓλυκύςΛευκόςΕλλάδαΧΡΥΣΟ

4 Κτήμα Τσέλεπου, Μελισσόπετρα2015 Τσέλεπος Οινοποιητική Α.Ε.Π.Γ.Ε. ΑρκαδίαΛευκόςΕλλάδαΧΡΥΣΟ

5 Vinsanto2008 Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων
Π.Ο.Π. Σαντορίνη Vinsanto Oίνος Φυσικώς ΓλυκύςΛευκόςΕλλάδαΧΡΥΣΟ

6 Vinsanto 8 Ετών Παλαίωσης2003
Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων
Π.Ο.Π. Σαντορίνη Vinsanto Oίνος Φυσικώς ΓλυκύςΛευκόςΕλλάδαΧΡΥΣΟ

7 Commandaria Saint Barnabas 2010 ΣΟΔΑΠΠ.Ο.Π. Κουμανδαρία Λευκός Κύπρος ΧΡΥΣΟ

8 Μυστικό Μονοπάτι 2015 Αγρόκτημα Μελμάρ Α.Ε.Π.Γ.Ε. Θράκη Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

9 Vinsanto 2006 Σιγάλας Α.Ε. Π.Ο.Π. Σαντορίνη Vinsanto Oίνος Φυσικώς Γλυκύς Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

10 Cabernet Sauvignon bobulovy vyber 2015 Vino Matysak s.r.o P.D.O. / Chop - Bobulovy Vyber Ροζέ Σλοβακία ΧΡΥΣΟ

11 Barbatus 2012 Αφοί Στραταριδάκη Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Κρήτη Ερυθρός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

12 Syrah 2012 Κτήμα Γκλίναβος Α.Ε.Π.Γ.Ε. Ήπειρος Ερυθρός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

13 Κτήμα Γεροβασιλείου Syrah 2011 Κτήμα Γεροβασιλείου Π.Γ.Ε. Επανομή Ερυθρός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

14 Κτήμα Δ. Μίγας - Chardonnay Βαρέλι 2013 Κτήμα Δ. Μίγας Π.Γ.Ε. Τύρναβος Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

15 Emphasis 2010 Ειρήνη Ι. Δασκαλάκη Π.Γ.Ε. Κρήτη Ερυθρός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

16 Malvasia Πάρος 2011 Ε.Θ. Μωραΐτης Α.Ε.Π.Ο.Π. Πάρος Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

17 Κτήμα Δ. Μίγας 2015 Κτήμα Δ. Μίγας Π.Γ.Ε. Τύρναβος Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

18 Κτήμα Άλφα Syrah Single Vineyard Χελώνες 2012  Κτήμα Άλφα Α.Ε.Π.Γ.Ε. Φλώρινα Ερυθρός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

19 Viognier Eclectique 2014 Σκούρας Ο.Α.Α.Ε.Π.Γ.Ε. Αργολίδα Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

20 Sauvignon Blanc2015Οινοποιείο ΤσιάκκαΠ.Γ.Ε. ΛεμεσόςΛευκόςΚύπροςΧΡΥΣΟ

21 Κτήμα Γεροβασιλείου Museum Collection 2014 Κτήμα Γεροβασιλείου Π.Γ.Ε. Επανομή Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

22 Emphasis Syrah2012Κτήμα Παυλίδη Α.Ε.Π.Γ.Ε. ΔράμαΕρυθρός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

23 Κτήμα Γεροβασιλείου Viognier 2014 Κτήμα ΓεροβασιλείουΠ.Γ.Ε. Επανομή Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

24 Κτήμα Βιβλία Χώρα2013 Κτήμα Βιβλία Χώρα Α.Ε.Π.Γ.Ε. Παγγαίο Ερυθρός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

25 Ορεινός Ήλιος 2015 Σεμέλη Α.Ε.Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

26 Ορεινός Ήλιος 2015 Σεμέλη Α.Ε.Π.Γ.Ε. Κόρινθος Ροζέ Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

27 Νάουσα 2012 Γεωργιάδης Σπινθηροπούλου Ο.Ε.Π.Ο.Π. Νάουσα Ερυθρός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

28 Άκρες 2015 Σκούρας Ο.Α.Α.Ε.Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Ροζέ Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

29 Lefkada - Shiraz 2013Zambartas Wineries Π.Γ.Ε. Λεμεσός Ερυθρός Κύπρος ΧΡΥΣΟ

30 Αξιάλη 2015Α. & Ν. Μαρκόπουλος Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Μακεδονία Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

31 Nεμέα 2011 Οινοποιείο Μπαραφάκα Π.Ο.Π. Νεμέα Ερυθρός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

32 Κόκκινα Χώματα 2013 Αφοί Στραταριδάκη Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Κρήτη Ερυθρός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

33 Πλαγίως 2015 Κτήμα Βιβλία Χώρα Α.Ε.Π.Γ.Ε. Παγγαίο Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

34 Μαλαγουζιά 2015Σ. Δ. Παναγιωτόπουλος Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

35 Old Roots 2012 Τάτσης Στέργιος Π.Γ.Ε. Μακεδονία Ερυθρός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

36 Moi, je m' en fous! 2015 Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & Σία Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Καρδίτσα Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

37 Furmint "25th"2013J. and J. OstrozovicP.D.O. Slovakia Λευκός Σλοβακία ΧΡΥΣΟ

38 Κτήμα Γεροβασιλείου 2015 Κτήμα Γεροβασιλείου Π.Γ.Ε. Επανομή Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

39 Κτήμα Γεροβασιλείου Viognier 2015 Κτήμα Γεροβασιλείου Π.Γ.Ε. Επανομή Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

40 Στάλα Χρυσή 2015Κτήμα Εν Οίνω Π.Γ.Ε. Φλώρινα Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

41 Κτήμα Τσέλεπου, Κοκκινόμυλος 2012 Τσέλεπος Οινοποιητική Α.Ε.Π.Γ.Ε. Αρκαδία Ερυθρός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

42 Πιέρος 2015 Ν. Χρυσοστόμου Π.Γ.Ε. Πιερία Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

43 Κάναβα Χρυσού - Τσέλεπου Σαντορίνη 2015 Τσέλεπος - Τζανετόπουλος ΕΠΕΠ.Ο.Π. Σαντορίνη Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

44 Μαλαγουζιά 2015 Χανιώτη Μερόπη - Κτήμα Μπουγιούρη Π.Γ.Ε. Πλαγιές Κιθαιρώνα Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

45 Εύοινος Ρετσίνα Σπάτων 2015 Κτήμα Εύοινος Ρετσίνα Σπάτων, Ονομασία κατά παράδοση Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

46 Βιδιανό 2015 Ιδαία Οινοποιητική Π.Γ.Ε. Κρήτη Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

47 Thema 2012 Κτήμα Παυλίδη Α.Ε.Π.Γ.Ε. Δράμα Ερυθρός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

48 Promara 2012 Οινοποιείο Βουνί ΠαναγιάςΠ.Γ.Ε. Πάφος Λευκός Κύπρος ΧΡΥΣΟ

49 Άκρες 2015 Σκούρας Ο.Α.Α.Ε.Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

50 Κλίμα 2015 Αμπελώνες Καραβιτάκη Ποικιλιακός Οίνος Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

51 Κτήμα Βιβλία Χώρα 2015 Κτήμα Βιβλία Χώρα Α.Ε.Π.Γ.Ε. Παγγαίο Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

52 Magnus Baccata2013 Κτήμα Πόρτο Καρράς Π.Γ.Ε. Σιθωνία Ερυθρός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

53 Samos Anthemis 2010 Ε.Ο.Σ. Σάμου Π.Ο.Π. Σάμος - Οίνος Γλυκύς Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

54 Κτήμα Θεόπετρα Cabernet Sauvignon - Syrah - Limniona 2012 Τσιλιλής Κ. Α.Ε.Π.Γ.Ε. Μετέωρα Ερυθρός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

55 Sirius 2015 Γ. Λαφαζάνης Α.Ε.Π.Γ.Ε. Πλαγιές Κιθαιρώνα Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

56 Νυχτέρι 2015 Οινοποιείο Βενετσάνου Ι.Κ.Ε.Π.Ο.Π. Σαντορίνη Λευκός Ελλάδα ΧΡΥΣΟ

57 Persefoni 2015 Kolios Winery Ltd Π.Γ.Ε. Πάφος Λευκός Κύπρος ΧΡΥΣΟ


ΑΣΗΜΕΝΙΑ:

58 Vasilikon2015 K. & Κ. Vasilikon Winery Limited Π.Γ.Ε. Πάφος Λευκός Κύπρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ

59 Κτήμα Γεροβασιλείου Chardonnay 2015 Κτήμα Γεροβασιλείου Π.Γ.Ε. Επανομή Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

60 Μέγας Οίνος 2012 Σκούρας Ο.Α.Α.Ε.Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

61 Grande Cuvee Nεμέα 2011 Σκούρας Ο.Α.Α.Ε.Π.Ο.Π. Νεμέα Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

62 Μέγας Οίνος 2010 Σκούρας  Ο.Α.Α.Ε.Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Ερυθρός ΕλλάδαΑ ΣΗΜΕΝΙΟ

63 Πάρος Reserve 2011Ε.Θ. Μωραΐτης Α.Ε.Π.Ο.Π. Πάρος Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

64 Ρετσίνα 2015 Αμπελώνες Οινοποιητική Σώκος Α.Ε.Ρετσίνα, Ονομασία κατά παράδοση Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

65 Νυκτέρι 2015 Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων Π.Ο.Π. Σαντορίνη Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

66 Psithiros 2015 Ειρήνη Ι. Δασκαλάκη Π.Γ.Ε. Κρήτη Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

67 Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου 2015 ΑΟΣ Τυρνάβου Π.Γ.Ε. Τύρναβος Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

68 Θηβαϊκή Γη 2015 Θηβαϊκή Γη Π.Γ.Ε. Θήβα Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

69 Πετραία Γη 2015 Α.Σ.Ε.Π. Αμυνταίου Π.Γ.Ε. Φλώρινα Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

70 The White Sweet 2014 Οινοποιείο Κουνάκη Π.Γ.Ε. Δωδεκάνησα Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

71 Ροζέ 2015 Εκφράσεις Μ.Χ. Βασιλειάδη Π.Γ.Ε. Λεμεσός Ροζέ Κύπρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ

72 Μαλαγουζιά - Ασύρτικο 2015 Χατζηεμμανουήλ Βασίλειος Π.Γ.Ε. Κως Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

73 Κτήμα Γεροβασιλείου Avaton 2012 Κτήμα Γεροβασιλείου Π.Γ.Ε. Επανομή Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

74 Terra Nera 2015 Αρτέμης Καραμολέγκος - Ερμής Α.Ε.Π.Γ.Ε. Κυκλάδες Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

75 Vinsanto 2007 Αρτέμης Καραμολέγκος - Ερμής Α.Ε.
Π.Ο.Π. Σαντορίνη Vinsanto Oίνος Φυσικώς Γλυκύς Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

76 300 2015 Γ. Τσιμπίδης & Σία Οινοποιητική Μονεμβασιάς Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Λακωνία Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

77 Konstantara 2015 Νίκος Τζέκης Π.Γ.Ε. Χαλκιδική Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

78 Sauvignon Blanc Βεγορίτις 2015 Μπόσκος Χρήστος & ΣΙΑ Ε.Ε.Π.Γ.Ε. Φλώρινα Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

79 Syrah 2011Σ. Δ. Παναγιωτόπουλος Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Τριφυλία Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

80 Ασύρτικο2015 Mediterra Οινοποιητική - Κρέτα Ολυμπιάς Α.Ε.Π.Γ.Ε. Κρήτη Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

81 Νέηλυς - Μαλαγουζιά 2015 Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου Π.Γ.Ε. Αττική Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

82 Mοσχάτο Σπίνας 2015 Αφοί Στραταριδάκη Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Κρήτη Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

83 Άσπρος Λαγός 2015 Δουλουφάκης Νίκος Π.Γ.Ε. Κρήτη Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

84 Κτήμα Δ. Μίγας - Μοσχάτο Τυρνάβου 2015 Κτήμα Δ. Μίγας Π.Γ.Ε. Τύρναβος Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

85 Όβηλος 2014 Κτήμα Βιβλία Χώρα Α.Ε.Π.Γ.Ε. Παγγαίο Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

86 Μοσχοφίλερο 2015 Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική Α.Ε.Π.Ο.Π. Μαντινεία Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

87 Grande Reserve Νάουσσα 2011Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική Α.Ε.Π.Ο.Π. Νάουσα Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

88 Diofili Ξινόμαυρο 2012Γ. Γκουτζιαμάνη - Ι. Μπουτάρης Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Σιάτιστα Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

89 Τομή Μοσχοφίλερο 2015 Αφοί Τρουπή Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Αρκαδία Ροζέ Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

90 Nassiakos Mantinia 2015 Σεμέλη Α.Ε.Π.Ο.Π. Μαντινεία Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

91 Κτήμα Γεροβασιλείου Evangelo 2011 Κτήμα Γεροβασιλείου Ποικιλιακός Οίνος Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

92 Κάρυος Γη 2015 Οινοποιία Πουλτσίδη Ποικιλιακός Οίνος Ροζέ Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

93 Ράμνιστα 2012 Κυρ Γιάννη Α.Ε.Π.Ο.Π. Νάουσα Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

94 Λυκόπετρα 2015 Κτήμα Χαραλαμπόγλου Π.Γ.Ε. Σέρρες Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

95 Αμπέλου Ιδέα 2015 Οινοποιείο Μπαραφάκα Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

96 Untitled Sauvignon Blanc 2015 Σεμέλη Α.Ε.Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

97 Thema 2015 Κτήμα Παυλίδη Α.Ε.Π.Γ.Ε. Δράμα Ροζέ Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

98 Gewurztraminer 2015 Λαλίκος Κωνσταντίνος & ΣΙΑ Ε.Ε.Π.Γ.Ε. Καβάλα Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

99 Κοτσιφάλι - Cabernet Sauvignon 2012 Σιναδινάκης Ε. Ν.Π.Γ.Ε. ΚρήτηΕρυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

100 Άκρα Μίνωα2015 Γ. Τσιμπίδης & Σία Οινοποιητική Μονεμβασιάς Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

101 Μπουγιούρη 2015 Χανιώτη Μερόπη - Κτήμα Μπουγιούρη Ποικιλιακός Οίνος Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

102 Πέτρινες Πλαγιές 2015 Κτήμα Παλυβού Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

103 Άμμος Terra Leone 2013Κτήμα ΠαλυβούΠ.Ο.Π. Νεμέα Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

104 Μαλαγουζιά Βαρέλι2014 Ν. Χρυσοστόμου Π.Γ.Ε. Πιερία Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

105 Eύοινος Σαββατιανό 2015 Κτήμα Εύοινος Π.Γ.Ε. Αττική Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

106 Διάπορος 2012 Κυρ Γιάννη Α.Ε.Π.Γ.Ε. Ημαθία Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

107 Καλή Ρίζα2013 Κυρ Γιάννη Α.Ε.Π.Ο.Π. Αμύνταιο Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

108 Ιδαία Γη 2015 Ιδαία Οινοποιητική Π.Γ.Ε. Κρήτη Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

109 Πετραία Γη 2013 Α.Σ.Ε.Π. Αμυνταίου Π.Γ.Ε. Φλώρινα Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

110 Rose 2015 Zambartas Wineries Ποικιλιακός Οίνος Κύπρου Ροζέ Κύπρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ

111 Demetra dry 2015 Αποστακτήριο Νικόλας Ιγνατίου & Υιοί Π.Γ.Ε. Πάφος Ροζέ Κύπρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ

112 Μοσχοφίλερο 2015 Σκούρας Ο.Α.Α.Ε.Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

113 Κυδωνίτσα 2015 Γ. Τσιμπίδης & Σία Οινοποιητική Μονεμβασιάς Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Λακωνία Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

114 Kαρίκι 2015 Αλεξάκης Α.Ε.Π.Γ.Ε. Κρήτη Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

115 Σαββατιανό 2015 Α. & Α. Μάρκου Α.Ε.Π.Γ.Ε. Αττική Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

116 Κτήμα Δ. Μίγας 2015 Κτήμα Δ. Μίγας Π.Γ.Ε. Τύρναβος Ροζέ Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

117 Νόημα 2008 Κτήμα Παλυβού Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

118 Πλούτος 2013 Κτήμα Παλυβού Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

119 Κουμανδαρία 2010 Οινοποιείο Αγία Μαύρη Π.Ο.Π. Κουμανδαρία Ερυθρός Κύπρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ

120 Χαρισματικός Chardonnay 2015 Καραμπερίδου Χρυσούλα Π.Γ.Ε. Παγγαίο Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

121 Σπηλιά 2014 Κωνσταντίνος Π. ΠυργάκηςΠ.Ο.Π. Νεμέα Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

122 Κτήμα Γεροβασιλείου Museum Collection 2014 Κτήμα Γεροβασιλείου Π.Γ.Ε. Επανομή Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

123 Χίλια Χρόνια 2011 Οινοποιείο Μπαραφάκα Π.Γ.Ε. Κόρινθος Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

124 Ροές Tempranillo2014 Καπόπουλος ΒασίλειοςΠοικιλιακός Οίνος Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

125 Sauvignon Blanc 2015 Αϊδαρίνης Χρίστος Π.Γ.Ε. Πλαγιές Πάικο Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

126 Δυο Ελιές 2012 Κυρ Γιάννη Α.Ε.Π.Γ.Ε. Ημαθία Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

127 Κάναβα Χρυσού - Τσέλεπου Σαντορίνη 2014 Τσέλεπος - Τζανετόπουλος ΕΠΕΠ.Ο.Π. Σαντορίνη Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ 

128 Παλιά Βαρέλια 1999
Mediterra Οινοποιητική - Κρέτα Ολυμπιάς Α.Ε.Π.Γ.Ε. Κρήτη Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

129 Οισύμη 2015 Καραμπερίδου Χρυσούλα Π.Γ.Ε. Παγγαίο Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

130 Μαλαγουζιά 2015 Κωνσταντίνος Π. ΠυργάκηςΠ.Γ.Ε. Κόρινθος Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

131 Κτήμα Γεροβασιλείου Syrah 2013 Κτήμα Γεροβασιλείου Π.Γ.Ε. Επανομή Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

132 Maratheftiko 2014 Zambartas Wineries Π.Γ.Ε. Λεμεσός Ερυθρός Κύπρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ

133 Emphasis Tempranillo2 012 Κτήμα Παυλίδη Α.Ε.Π.Γ.Ε. Δράμα Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

134 Spourtiko 2015 Οινοποιείο Βουνί Παναγιάς Π.Γ.Ε. Πάφος Λευκός Κύπρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ

135 Πολίχνης Οίνος 2015 Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & Σία Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Καρδίτσα Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

136 Μαυροτράγανο 2014 Σιγάλας Α.Ε.Π.Γ.Ε. Κυκλάδες Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

137 Mueller Thurgau neskory zber 2015 Vino Matysak s.r.oP.D.O. / Chop - Neskory  Zber Λευκός Σλοβακία ΑΣΗΜΕΝΙΟ
 138 Lalikos the White 2015 Λαλίκος Κωνσταντίνος & ΣΙΑ Ε.Ε.Π.Γ.Ε. Μακεδονία Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

139 Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο 2014 Κτήμα Τέχνη Οίνου Π.Γ.Ε. Δράμα Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

140 Fume 2014 Α. & Α. Μάρκου Α.Ε.Π.Γ.Ε. Στερεά Ελλάδα Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

141 Electus 2015 Γ. Λαφαζάνης Α.Ε.Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

142 Καλογέρι Μαλαγουζιά 2015 Οινοποιείο Παπαγιαννάκου Π.Γ.Ε. Αττική Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

143 Μαλαγουζιά 2015 Αμπελώνες Οινοποιητική Σώκος Α.Ε.Π.Γ.Ε. Πλαγιές Κιθαιρώνα Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

144 Xynisteri 2015 KEO Public Company Ltd. Ποικιλιακός Οίνος Κύπρου Λευκός Κύπρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ

145 Ktima KEO Shiraz - Merlot2013 KEO Public Company Ltd.Π.Γ.Ε. Λεμεσός Ερυθρός Κύπρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ

146Meteoro Assyrtiko - Malagouzia2015Τσίνας Βασίλειος & ΣΙΑ Ο.Ε.Π.Γ.Ε. ΜετέωραΛευκόςΕλλάδαΑΣΗΜΕΝΙΟ

147 Traminer 2015 Κτήμα Γκλίναβος Α.Ε.Π.Γ.Ε. Ιωάννινα Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

148 Χρυσοσταλιά 2015 Κουγιούνης Αντώνιος Π.Γ.Ε. Μακεδονία Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

149 Κτήμα Χρυσοστόμου 2015 Ν. Χρυσοστόμου Π.Γ.Ε. Πιερία Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

150 Κτήμα Αβαντίς Sauvignon 2015 Οινοποιία Αβαντίς Ε.Π.Ε.Π.Γ.Ε. Εύβοια Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

15 1Κτήμα Αβαντίς Αλογάκι 2013 Οινοποιία Αβαντίς Ε.Π.Ε.Π.Γ.Ε. Εύβοια Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

152 Από δυο xωριά 2015 Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & Σία Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Καρδίτσα Ροζέ Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

153 Λυραράκης Βηλάνα Αμπελώνας Πυροβολικές 2014 Γ.Ε.Α. Α.Ε.Π.Γ.Ε. Κρήτη Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

154 8η Τέχνη 2015 Αφοί Σπύρου Μαραγκάκη & Σία Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Κρήτη Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

155 Κτήμα Τσέλεπου, Αυλοτόπι 2012 Τσέλεπος Οινοποιητική Α.Ε.Π.Γ.Ε. Αρκαδία Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

156 Vidiano 2015 Αλεξάκης Α.Ε.Π.Γ.Ε. Κρήτη Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

157 Κτήμα Δ. Μίγας - Chardonnay Βαρέλι2014 Κτήμα Δ. Μίγας Π.Γ.Ε. Τύρναβος Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

158 Selections 2015 ΚΑΙΡ Α.Ε.Π.Γ.Ε. Δωδεκάνησα Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

159 Κτήμα Βιβλία Χώρα 2012 Κτήμα Βιβλία Χώρα Α.Ε.Π.Γ.Ε. Παγγαίο Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

160 Mosxatos 2012 Οινοποιείο Αγία Μαύρη Π.Γ.Ε. Λεμεσός Λευκός Κύπρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ

161 Mosxatos 2014 Οινοποιείο Αγία Μαύρη Π.Γ.Ε. Λεμεσός Λευκός Κύπρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ

162 Barba Yiannis 2013 Οινοποιείο Βουνί Παναγιάς Π.Γ.Ε. Πάφος Ερυθρός Κύπρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ

163 Livades dry 2015 Αποστακτήριο Νικόλας Ιγνατίου & Υιοί Π.Γ.Ε. Πάφος Λευκός Κύπρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ

164 Σαντορίνη 2015 Αρτέμης Καραμολέγκος - Ερμής Α.Ε.Π.Ο.Π. Σαντορίνη Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

165 Salto2014Σκούρας Ο.Α.Α.Ε.Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

166 Merlot - Κοτσιφάλι 2012 Σιναδινάκης Ε. Ν.Π.Γ.Ε. Κρήτη Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

167 Ήδυσμα Δρυός Chardonnay 2014Κτήμα Τέχνη Οίνου Π.Γ.Ε. Δράμα Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

168 Λυραράκης Μαντηλάρι Πλακούρα 2013 Γ.Ε.Α. Α.Ε.Π.Γ.Ε. Κρήτη Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

169 Λυραράκης Θραψαθήρι Αμπελώνας Αρμί 2015 Γ.Ε.Α. Α.Ε.Π.Γ.Ε. Κρήτη Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

170 Χρυσαφίς 2015 Αφοί Στραταριδάκη Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Κρήτη Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ
171 Samos Grand Cru 2015 Ε.Ο.Σ. Σάμου

Π.Ο.Π. Σάμος - Οίνος Γλυκύς Φυσικός Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

172 Κτήμα Θεόπετρα Syrah 2010 Τσιλιλής Κ. Α.Ε.Π.Γ.Ε. Μετέωρα Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

173 Κουρίτες 2012 Αμπελώνας Καμκούτη Π.Γ.Ε. Βελβεντό Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

174 Akakies Sparkling 2014 Κυρ Γιάννη Α.Ε.Π.Ο.Π. Αμύνταιο Αφρώδης Ροζέ Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

175 Γουμένισσα 2012 Τάτσης Περικλής Π.Ο.Π. Γουμένισσα Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

176 Shiraz 2013Οινοποιείο Κώστα Ερημούδη Π.Γ.Ε. Λεμεσός Ερυθρός Κύπρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ

 177 Diofili Μοσχόμαυρο - Ξινόμαυρο 2015 Γ. Γκουτζιαμάνη - Ι. Μπουτάρης Ο.Ε.Π.Γ.Ε. Σιάτιστα Ροζέ Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

178 Red Grapes 2014 Κωνσταντίνος Π. ΠυργάκηςΠ.Γ.Ε. Κόρινθος Ερυθρός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

179 Ασύρτικο 2015 Οινοποιείο Αθανασίου Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

180 Scala 2015 Γάτσινος Αθανάσιος Ποικιλιακός Οίνος Λευκός Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ

 

Αποτελέσματα του 2ου Διεθνή Διαγωνισμού Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Ζιβανία Οινοποιείο Τσιάκκα 2005 Ζιβανία Κύπρου Απόσταγμα στεμφύλων σταφυλής Κύπρος ΧΡΥΣΟ / GOLD

Old Spirit - Παλαιωμένο Τσίπουρο Τυρνάβου ΑΟΣ Τυρνάβου 2010 Τσίπουρο Τυρνάβου Απόσταγμα στεμφύλων σταφυλής Ελλάδα ΧΡΥΣΟ / GOLD

Απόσταγμα Σταφυλιού Ξινόμαυρο Τσιλιλής Κ. Α.Ε. Χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη Καταγωγής Απόσταγμα σταφυλής Ελλάδα ΧΡΥΣΟ / GOLD

Muscat Tsipouro Grape Marc Α. Μπαμπατζίμ Ο.Ε. 2015 Χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη Καταγωγής Απόσταγμα στεμφύλων σταφυλής Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ / SILVER

Zivania Sultanina KEO Public Company Ltd. 2014 Ζιβανία Κύπρου Απόσταγμα στεμφύλων σταφυλής Κύπρος ΑΣΗΜΕΝΙΟ / SILVER

Ηπειρωτικό Παλαιωμένο Τσίπουρο Συνεταιριστική Οινοποιία Ηπείρου - Ζοίνος Α.Ε. 2014 Τσίπουρο Ηπείρου Απόσταγμα στεμφύλων σταφυλής Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ / SILVER

Ζώπυρο Δημητριάδης Ιωάννης 2015 Χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη Καταγωγής Απόσταγμα στεμφύλων σταφυλής Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ / SILVER

Τσίπουρο Παλαιωμένο Οικογένεια Στ. Σπυρόπουλου 2014 Χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη Καταγωγής Απόσταγμα στεμφύλων σταφυλής Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ / SILVER

Roditis Tsipouro Grape Marc Α. Μπαμπατζίμ Ο.Ε. 2015 Χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη Καταγωγής Απόσταγμα στεμφύλων σταφυλής Ελλάδα ΑΣΗΜΕΝΙΟ / SILVER

 

 

 

 

Page 1 of 76
Go to top